Gyerünk Székesfehérvárra! Király lesz!

  Ne maradj le a Székesfehérvári Királyi Napokról, augusztus 20-ig még rengeteg élmény vár! Koronázási ünnep, középkori forgatag, zene, tánc, fényjátékok, óriásbábok, történelmi felvonulás, sakkszínház.. Király lesz!

  Múlt hét végén elstartolt a Székesfehérvári Királyi Napok tizenkét napos élmény- és programkavalkádja látványos fesztiválnyitánnyal, fényekkel, tánccal és zenével, de hidd el, a java még csak most jön! Néptáncosok a világ minden tájáról, mozgó történelmi képregény, időutazás a középkorba lovagi tornával, középkori koronázási szertartásjátékkal, könnyűzenei koncertek... még egy hét varázslat vár, vegyük hát sorra:

  Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál 

  Nemzetközi NéptáncfesztiválForrás: Tourinform Székesfehérvár

  Idén is Fehérváron táncol a világ a 24. Nemzetközi Néptáncfesztiválon augusztus 11-15. között... Az idén hetvenéves születésnapját ünneplő vendéglátó Alba Regia Táncegyüttes mellett Törökországból, Tajvanról, Brazíliából, Kanadából és Indiából érkező táncosokkal találkozhatunk a fesztivál központjában, a hangulatos Zichy-ligetben felállított szabadtéri színpadon, valamint a Táncházban, ahol a táncokon kívül az országok szokásaival, ételeivel is megismerkedhetünk...

  Fényjáték-varázslat 

  Fényjáték-varázslatForrás: Tourinform Székesfehérvár

  Az évszázados épületek falára idén is a modern technika segítségével vetítjük ki a régi idők világát, hangulatát, mozgó történelmi képregénnyé varázsolva a belvárost minden este egészen augusztus 20-ig... Ha a képregényt már megcsodáltuk, és mi magunk is alkotnánk, ezt is megtehetjük augusztus 17-19. között, hiszen a vetített falfestő-játék és a 3D fénykockás-kirakós játék segítségével bárki fényfestő művésszé válhat...

  Vissza a középkorba... Koronázási Ünnepi Játékok és Szertartásjáték

  Az augusztus 17-e és 19-e közötti Koronázási Ünnepi Játékokon Székesfehérváron középkori vásári hangulat, izgalmas, korhű játékok, közel ötméteres óriásbábok felvonulása és számos izgalmas program várja a szépségekre és izgalmakra fogékony látogatókat.

  Koronázási szertartásjátékForrás: www.kaiserotto.hu/Kaiser Ottó

  Az Árpád-házi királyok ősi koronázóvárosának falai közé hamarosan beköltözik a középkor a belvárosban felépített utcarészlettel, vásári forgataggal, korhű életképekkel, melynek a nézelődő is aktív részese lehet. A belvárosban királylányok, lovagok jönnek-mennek, mutatványosok és boszorkányok csalogatnak, jósok jövendölnek... A középkori házak előtt asszonyok pletykálkodnak, az ablakból időnként rákiáltanak az arra járóra, s ha nem vigyáz, még nyakon is önthetik egy vödör vízzel! A gyerekek középkori játékokkal játszhatnak, de bábműsor, koncert és számtalan kézműves foglalkozás is szórakoztatja az aprónépet, akik közül a legbátrabbak lovagi tornán is próbára tehetik magukat...

  A múltidézés középpontjában a Koronázási szertartásjáték áll, melynek idei „epizódjában" a Nemzeti Emlékhelyen felépített szabadtéri színpadon IV. Béla, az Árpád-ház egyik legjelentősebb uralkodójának kiemelkedő élettörténetébe pillanthatunk be. Grandiózus díszletek, modern fény- és látványtechnika egy különleges helyen, ahol a történelem szinte kézzel fogható... Éld át!

  Zene, nyár, Fehérvár 

  Peregnek a dobokForrás: Tourinform Székesfehérvár

  Ha a nyitó hétvégén lemaradtunk volna a fúvószenekari fesztiválról, ne csüggedjünk, hiszen hátra vannak még az igazi közönségkedvenc katonazenekarok, akik augusztus 16-án kápráztatják el a látogatókat szigorú alakzatban masírozva és látványos gyepshow-val a Fricsay Richard Regionális Katonazenekari Találkozón. Peregjenek hát a dobok, zengjenek a trombiták, harsonák és kürtök!

  A könnyűzenei koncertek is elmaradhatatlan kísérői az augusztusi programkavalkádnak: hátravan még a Budapesti Operettszínház, Rúzsa Magdi, sőt egy izgalmas fúzió részesei is lehetünk a Blahalouisiana együttes és az Alba Regia Szimfonikus zenekar közös akusztikus koncertjén.

  Közelebb hozzuk az élményt! Vonattal most fél áron! 

  Közelebb hozzuk az élményt!Forrás: www.kaiserotto.hu/Kaiser Ottó

  Még egy jó ok arra, hogy vonatra ülj és Székesfehérvár felé vedd az irányt! A Székesfehérvári Királyi Napok záróhétvégéjén, 2019. augusztus 17-e és 20-a között 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezménnyel élhetnek ugyanis a városba érkezők! Légy részese a kihagyhatatlan élménynek és kulturális időutazásnak!

  Tovább is van...

  És ha mindez nem lenne elég... függőleges mesék légtornászokkal, középkori lovagi torna, élő óriássakk, népművészeti fesztivál, óriásbábok felvonulása, ág-bogozó játék, tűzzsonglőrök és tűzszínház vár... még egy hét varázslat Székesfehérváron!

  Szeretni fogod!

  Részletes program

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!