TOP 3 ipari műemlék a Ráckevei Duna-ág és környékén

  Mindössze egy karnyújtásnyira a Fővárostól különleges, akár több napra szóló élménnyel gazdagodhattok. Az alábbiakban kiemeltük Nektek a legkedveltebb, egyedülálló ipartörténeti látnivalókat, programokat. Tegyétek élménnyé őket!

  Hajómalom - Ráckeve 

  Magyarország első rekonstruált és működő hajómalma RáckevénForrás: Kis-Duna mente TDM Nonprofit Kft.

  2010 óta az egyik legkedveltebb ipartörténeti emlék a térségben: Magyarország első rekonstruált és működő hajómalma. Lakossági kezdeményezésre került sor a malom újjáépítésére 2007-2010 között az eredeti írásos emlékek, dokumentumok, fotók, rajzok alapján. A malom háromféle lisztet őröl, melyből a látogatók vásárolhatnak is a molnártól.

  További információ: hajomalom.rackeve.hu

  Magyar Rádió Lakihegyi adótornya 

  A 314 méteres magasságú adótorony SzigetszentmiklósonForrás: Kis-Duna mente TDM Nonprofit Kft.

  314 méteres magasságával és egyedülálló építészeti megoldásával büszkén viseli Magyarország legmagasabb építménye „címet" a Szigetszentmiklóson található, 1986 óta ipari műemlékként számon tartott építmény.

  Csepel Autó Gyártmánymúzeum - Szigetszentmiklós 

  Csepel Autó GyártmánymúzeumForrás: Kis-Duna mente TDM Nonprofit Kft.

  Hét üzemképes jármű mellett járműfőegységek, a különböző járművek makettjei, korabeli fényképek és rendkívül részletes műszaki leírások tekinthetőek meg itt. A kiállított tárgyak egy része az ÁTI-Sziget Ipari Park, míg más részei magángyűjtők birtokában vannak. A Múzeum áprilistól október végéig, előzetes bejelentkezés alapján, élő tárlatvezetéssel, hétfőtől szombatig 10 és 15 óra között látogatható.

  Szeptember 8-án vasárnap a Gyár megnyitásának 70. évfordulója alkalmából látványos teherautó és busz kiállítás, megújult gyűjtemény és rengeteg érdekes programmal várja Vendégeit az egykoron volt egyik legnagyobb vállalat.

  További információ: www.sargahaz.com/csepelauto

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!