Gyerünk Székesfehérvárra! Király lesz!

Koronázd meg a nyarat a Székesfehérvári Királyi Napokon! Koronázási ünnep, középkori forgatag, zene, tánc, fényjátékok, óriásbábok, történelmi felvonulás, függőleges mesék, sakkszínház... Király lesz!

Páratlan élmények várnak augusztusban Székesfehérváron! A Székesfehérvári Királyi Napok tíznapos rendezvénysorozata az év legszebb és legizgalmasabb összművészeti fesztiválja kulturális és kulináris csemegékkel, középkori kalandozással, koronázási szertartásjátékkal, néptáncfesztivállal, könnyűzenei koncertekkel... tíz napnyi varázslat vár, vegyük hát sorra:

Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál 

Nemzetközi NéptáncfesztiválForrás: Tourinform Székesfehérvár

Idén is Fehérváron táncol a világ a 24. Nemzetközi Néptáncfesztiválon augusztus 11-15. között... Az idén hetvenéves születésnapját ünneplő vendéglátó Alba Regia Táncegyüttes mellett Törökországból, Tajvanról, Brazíliából, Kanadából és Indiából érkező táncosokkal találkozhatunk a fesztivál központjában, a hangulatos Zichy-ligetben felállított szabadtéri színpadon, valamint a Táncházban, ahol a táncokon kívül az országok szokásaival, ételeivel is megismerkedhetünk...

Vissza a középkorba... Koronázási Ünnepi Játékok és Szertartásjáték

Életre keltett középkor, vásári hangulat, korhű játékok, fényfestés, királyi óriásbábok: igazi időutazásra csábít Fehérvár a Királyi Napok második hétvégéjén, augusztus 17-19. között!

Az Árpád-házi királyok ősi koronázóvárosának falai közé beköltözik a középkor a belvárosban felépített utcarészlettel, vásári forgataggal, korhű életképekkel, melynek a nézelődő is aktív részese lehet. A belvárosban királylányok, lovagok jönnek-mennek, mutatványosok és boszorkányok csalogatnak, jósok jövendölnek... A középkori házak előtt asszonyok pletykálkodnak, az ablakból időnként rákiáltanak az arra járóra, s ha nem vigyáz, még nyakon is önthetik egy vödör vízzel! A gyerekek középkori játékokkal játszhatnak, de bábműsor, koncert és számtalan kézműves foglalkozás is szórakoztatja az aprónépet, akik közül a legbátrabbak lovagi tornán is próbára tehetik magukat...

Koronázási szertartásjátékForrás: www.kaiserotto.hu/Kaiser Ottó

A múltidézés középpontjában a Koronázási szertartásjáték áll, melynek idei „epizódjában" a Nemzeti Emlékhelyen felépített szabadtéri színpadon IV. Béla, az Árpád-ház egyik legjelentősebb uralkodójának kiemelkedő élettörténetébe pillanthatunk be. Grandiózus díszletek, modern fény- és látványtechnika egy különleges helyen, ahol a történelem szinte kézzel fogható... Éld át!

Zene, nyár, Fehérvár

A Királyi Napok idején is tobzódhatunk a zenei programokban: igazi közönségkedvencek a katonazenekarok, akik augusztus 16-án kápráztatják el a látogatókat szigorú alakzatban masírozva és látványos gyepshow-val a Fricsay Richard Regionális Katonazenekari Találkozón. Fúvósokból egészen biztosan nem lesz hiány, hiszen a Fehérvári Fúvószenekari Fesztivál során is peregnek a dobok, zengenek a trombiták, harsonák és kürtök augusztus 10-én...

Peregnek a dobokForrás: Tourinform Székesfehérvár

A könnyűzenei koncertek is elmaradhatatlan kísérői az augusztusi programkavalkádnak: a Királyi Napok eseménysorozata alatt a Budapesti Operettszínház, Rúzsa Magdi, és a Budapest Bár mellett egy izgalmas fúzió részesei lehetünk a Blahalouisiana együttes és az Alba Regia Szimfonikus zenekar közös koncertjén.

Közelebb hozzuk az élményt! Vonattal most fél áron! 

Irány Székesfehérvár, most kedvezményesenForrás: Tourinform Székesfehérvár

Még egy jó ok arra, hogy vonatra ülj és Székesfehérvár felé vedd az irányt! A Székesfehérvári Királyi Napok záróhétvégéjén, 2019. augusztus 17-e és 20-a között 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezménnyel élhetnek ugyanis a városba érkezők! Légy részese a kihagyhatatlan élménynek és kulturális időutazásnak!

Tovább is van...

És ha mindez nem lenne elég... varázslatos fesztiválnyitány tánccal, fénnyel, zenével, fényjátékok, épületfestés és zenés, 3D épületvetítés, középkori élő óriássakk, fúvós zenekarok találkozója, népművészeti fesztivál, óriásbábok felvonulása és különleges könnyűzenei koncertek várnak... tíz nap varázslat Székesfehérváron!

Szeretni fogod!

Részletes program

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek