Ezer élmény vár Győrben

Az ezer élmény városát augusztusban is érdemes felkeresni, mert lenyűgöző hangulata, sétákra csábító belvárosi utcái és folyóparti sétányai számos izgalmas programot kínálnak minden korosztály számára.

Ezer élmény városa, GyőrForrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Fesztiválok

Augusztus 9-11. között a város egyik legnépszerűbb rendezvénye következik, a több mint negyedévszázados hagyomány, a Barokk Esküvő a Széchenyi téren, a Dunakapu téren és a Radó-szigeten. A Barokk Esküvő minden évben egy kiválasztott igazi jegyespár valódi esküvője, korabeli ceremóniával. Szombaton és vasárnap reggeltől estig kézműves vásár, gyerekprogramok, koncertek, crossart programok, színházi előadások szórakoztatják a közönséget. Pénteken és vasárnap kisebb barokk felvonulás népszerűsíti a Barokk Szerenádot és a Barokk Ügyességi Tornát. A Dunakapu téren mindhárom este hőlégballonos függeszkedés zajlik annak emlékére, hogy a barokk korban Győrben valósult meg először felszállás. A szombati díszes felvonulás végigvonul a belváros utcáin, a fő esemény, a Barokk Esküvő ceremóniájának helyszíne pedig a Radó-sziget lesz, ahol az ifjú párral együtt ünnepelnek családtagjaik, barátaik, a több száz jelmezes statiszta és a város lakói.

A Barokk Esküvő több mint negyedévszázados hagyományForrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

A Győri Bornapok, Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál keretében augusztus 22-25. között izgalmas programokkal, Magyarország legfinomabb boraival, kellemes zenével és baráti beszélgetésekkel búcsúztatjuk a nyarat a városban. Győr belvárosa, utcái hangulatos kisvendéglőkké, borozókká alakulnak át, fesztiváli hangulatot teremtve immár 12. alkalommal, idén 60 pincészet kínálatával. A Győri Bornapok azonban nem csak az ízek világába kalauzolja el a látogatókat, hiszen a négy nap bővelkedik kulturális programokban is.

Győri Bornapok, Bor-, Borlovag és Gasztronómiai FesztiválForrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Sport

Augusztus 15-18. között egy igazán különleges program helyszíne lesz Győr. A Mazsorett Európa-bajnokság nem csak sportverseny, de lenyűgöző látványt is nyújtó produkció. Szertechnika, gimnasztika alapú testképzés, előadásmód, csupán néhány pillér arról a széles skáláról, amelyen a mazsorettsport mozog. Erről tesznek tanúbizonyságot a versenyzők a 16. IAM-Mazsorettsport Európa-bajnokságon és Nemzetközi Kupán.

Mazsorett Európa-bajnokság nem csak sportverseny, de lenyűgöző látvány isForrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Augusztusban a Mazsorett EB-t követően még egy Európa-bajnokságnak ad otthont a város. Augusztus 23. – szeptember 1. között az Audi Aréna Győr lesz a WAKO Utánpótlás Kick-Box Európa-bajnokság helyszíne, amelyen közel 40 ország több mint 2000 versenyzője vesz részt.

Színház és opera 

The Voices operagálaForrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Győr egyik találkozóhelye, csendes zuga a lenyűgöző szépségű Radó-sziget is több érdekes programnak ad helyet. Augusztus 25-én 11 órától például Zenepaviloni Koncertnek, míg 28-án a Nyári Szabadtéri Színháznak a helyszíne. Kálloy Molnár Péter és Rudolf Péter játékát élvezhetjük a Kövek a Zsebben című előadásban. 2019. augusztus 31-én a Széchenyi téren láthatjuk a Plácido Domingo által alapított világhírű „Operalia" operaverseny győzteseinek és a Győri Filharmonikus Zenekar közös, immáron hagyományos operagáláját, amely a „The Voices" nevet viseli. Neves előadók, különleges atmoszféra és színpompás zenei előadás várható.

Koncertek

Ha augusztus, akkor nem maradhat el az államalapítás ünnepe, amelyet Győrben egy három napos fesztivállal ünnepelnek. Augusztus 18. és 20. között rendezik az Augusztus 20. Fesztivált a marcalvárosi Cirkusz Téren. A kifejezetten családi fesztiválon a sok program, játék és vásár mellett országosan ismert előadók is fellépnek. Idén többek között Majka, Pápai Joci, a Groove Coverage és a Kozmix zenei produkciójára szórakozhatunk.

Nyárzáró koncert és tűzijátékForrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Mint minden évben, az idén is külföldi sztárfellépőkkel búcsúztatjuk a nyarat Győrben. A Nyárzáró koncertet augusztus 24. 20.00 órától (esőnap augusztus 25. 20.00 óra) rendezzük a Városháza előtti téren. A nagyszabású esemény fergeteges hangulatot és szórakozást ígér a győrieknek és az idelátogatóknak.

A város minden programját egy helyen is megtalálhatjuk a hellogyor.hu weboldalon, de érdemes felkeresni a gyorcard.com honlapot is, ahol online is vásárolható 24 és 48 órás, felnőtteknek és gyermekeknek szóló turisztikai kártya. A kártyával számos szolgáltatást ingyenesen, vagy kedvezménnyel vehetünk igénybe.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek