10 ok, hogy miért Máltán tanulj angolul

Málta mostanában az egyik legnépszerűbb úticél, ha angolul akarunk tanulni. De vajon miért? A válasz elég összetett...

1. Kiváló az időjárás 

Máltán évente legalább 300 napsütéses nap garantálja a jó időtForrás: Gregory Iron/GREGORY IRON@GERGELY VAS/Gergely Vas

Évente legalább 300 napsütéses nap garantálja Máltán és a környező szigeteken a jóidőt. Annak ellenére, hogy Málta még Szicíliánál is délebbre található, a meleg mégsem elviselhetetlen, mert a parányi szigetországon mindig fúj egy kicsit a hűsítő szellő. A barátaid meg biztosan irigykedni fognak a szép színedre, amikor hazatérsz.

2. Verhetetlen ár-érték arány
Máltán euró a fizetőeszköz és az árak általában alacsonyabbak, mint bárhol máshol az eurozónában.

3. Hosszú nyári szezon 

Máltán a főszezon áprilistól októberig tartForrás: Malta Tourism Authority

Hogy tetszene, ha a nyár áprilistól októberig tartana? Máltán bizony ilyen hosszú a főszezon, sőt még decemberben sem ritka, hogy a nappali hőmérséklet 20ºC fölé kúszik és a nappali világosság is több mint 10 óra.

4. Kis távolságok
Ha biztosan napsütéses angoltanfolyamon szeretnénk részt venni, akkor a legtöbben tengerentúli utazásra gondolnak, az Egyesült Államokra vagy Ausztráliára, pedig Máltán is garantált a napsütéses nyár és ehhez alig kétórányit kell csak repülni. Ez kevésbé terheli a környezetet és a pénztárcánkat.

5. Buli kultúra 

Pezsgő éjszakai élet MáltánForrás: Malta Tourism Authority

Málta éjszakai élete legendás. Egész nyáron, sőt tavasszal és ősszel is emberek tízezrei érkeznek Máltára Európa számos területéről, hogy a langyos éjszakákban lazítsanak, bulizzanak. A nagyvárosi léttel ellentétben, itt simán előfordul, hogy napközben is belebotlasz azokba az emberekbe, akikkel éjszaka együtt buliztál.
Máltán nem csak a turisták szeretnek ünnepelni – tavasztól késő őszig minden település megtartja a maga védőszentjének ünnepét, ahol a helyiek tűzijátékkal, rezesbandák folyamatos műsorával, körmenettel és hamisítatlan fesztivál hangulattal köszöntik az ünnepet. A fesztákon mindenkit szeretettel látnak.

6. Tökéletes kikapcsolódás Gozon 

Gozo, a nyugalom szigeteForrás: Malta Tourism Authority

Málta testvérszigetén egészen más hangulat vár. Gozo, sokkal nyugodtabb, mint a fő sziget. Tökéletes hely arra, hogy elolvasd vagy akár megírd azt a könyvet amire régóta vágysz, vagy csak egyszerűen pihenj és élvezd a tökéletes időjárást.

7. Többezeréves történelem 

Málta látnivalói magában hordozzák gazdag történelmétForrás: Malta Tourism Authority

Az elmúlt néhány évtizedet megelőzően nem csupán a forró napsütés és ragyogó kék tenger vonzotta Máltára az idegeneket, hanem a szigetek stratégiailag ideális elhelyezkedése a Földközi-tenger közepén. A föníciaiak, a rómaiak, mórok, normannok, szicíliaiak, Habsburgok, a johannita lovagok, a franciák és végül a britek valamilyen formában mind itt hagyták lenyomatukat és emlékeiket, aminek köszönhetően a szigeten látogatható történelmi emlékhelyek a jelen kor és a világ legérdekesebb látnivalói közé tartoznak.

8. Búvárkodás és vízisportok 

Búvárkodás és vízisportokForrás: Malta Tourism Authority

A Máltát körülölelő tenger kellemesen meleg, ragyogó kék és hívogató. Ideális helyszín a búvárkodásra, még az abszolút kezdők számára is, akik csak ismerkedni szeretnének ezzel a sporttal. Medencés próba mellett akár „élesben" a tengerben is ki lehet próbálni a búvárkodást, de emellett számos egyéb vízisport kipróbálására és gyakorlására is lehetőség van.

9. Érthetően angolul
A Máltán beszélt angol nyelv lassabb, tiszta, jól érthető a nyelvet tanulók számára. Ideális helyszín az anyanyelvi környezetben való gyakorlásra.

10. Minden korosztály számára tartogat valamit 

Málta minden korosztálynak tartogat valamitForrás: SinusPhoto/Gergely Vas

Junior, családi és 50+ szenior programok is elérhetők a hivatalosan regisztrált és rendszeresen monitorozott máltai angol nyelviskolák képzési programjában. A legtöbb iskola természetesen nyelvvizsga felkészítő (Cambridge, TOEFL, IELTS, Trinity) tanfolyamokat is biztosít.

További részletekért látogass el weboldalunkra! VisitMalta.com

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek