Tökéletes pihenés a Dunakanyarban

A Dunakanyar látványa, a Visegrádi Vár közelsége, a Lepence SPA selymes és gyógyító erejű vize télen is kellemes kikapcsolódást ígér a családnak. Mindez együtt, a Thermal Hotel Visegrád****superior kényeztetésével, garantáltan felejthetetlen élményt biztosít.

A Dunakanyarban, ahol egykoron királyok rótták az utakat, manapság a világ minden tájáról érkező turisták élvezik a festői látványt, a vidék nyújtotta élményeket. Amit kár lenne csak egy futó pillantásra méltatni: a Budapesttől mindössze 45 kilométerre található, négycsillag superior Thermal Hotel Visegrádban megpihenve nemcsak azt élvezhetjük, amint a felkelő nap arany sugarai megcsillannak a Dunán és a naplemente fényei elvarázsolják a tájat. 

Thermal Hotel VisegrádForrás: Thermal Hotel Visegrád Zrt.

A szállodában többféle élmény is várja a párokat, családokat, akik a fürdőzés örömeit is kiélvezhetik ott tartózkodásuk során. Mert a szálloda medencéihez tartozó közel 3 000 négyzetméteren, több, mint 700 négyzetméternyi vízfelület szolgálja a vendégek örömét, akik a külső- és a belső élményfürdőben, a termálmedencék 36 °C és 38 °C vízében fürödhetnek, vagy a fűtött szabadtéri úszómedencében úszhatnak.

Több mint 700 négyzetméternyi vízfelület szolgálja a vendégek örömétForrás: Thermal Hotel Visegrád Zrt.

Aki pedig a lepencei víz gyógyító erejét szeretné kiélvezni, vagy a pihenést egy szépítő kúrával is összekötné, annak a szálloda wellness részlege nyújt megoldást. A római és török kor hangulatát idéző Lepence SPA, Visegrád különleges természeti kincsére, az 1300 méter mély forrásból feltörő, ásványvíz minőségű, 39 °C-os gyógyvízre alapozza szolgáltatásait. A messze földön ismert, összehúzó és gyulladáscsökkentő hatású hévíz a magas vas-, kalcium-, magnézium- és hidrogén-karbonát tartalma mellett, a szervezet számára fontos nyomelemeket, valamint alacsony sótartalmú alkaidokat is tartalmaz. A hotel wellness központjában emellett hagyományos finn és infra szaunák, gőzfürdők, aromakamra és tepidárium garantálja a relaxációt. A hideg vizes merülő medencék, a jégkút és az élményzuhanyok gondoskodnak a felfrissülésről, a wellness- és gyógykezelések, masszázsok pedig a test újjászületéséről, miközben a Só-szobában egyetlen kúra annyit ér, mint egy teljes nap a tengerparton.

A Só-szobában egyetlen kúra annyit ér, mint egy teljes nap a tengerpartonForrás: Nanasi Pal

Mialatt a felnőttek a medencék partján élvezik az ellazulást, a család apróbb tagjai, a gyermekmedence vízi világában játszhatnak, vagy a Visi Mókus Játszóház szakképzett animátorai által vezetett gyermek játék- és sportprogramokon vehetnek részt. De vannak gyerek foglakozások is, naponta többször, animátorral kézműveskedhetnek, vagy kincset kereshetnek. Lehetőségük van két játszótér kipróbálására is, egyik az Acapulco nyári strandmedence mellett várja őket, míg a másik, nagy játszótér a főbejárat mellett hívogat, ahol akár a mókuskerekezést is kipróbálhatják. A nagyobbak pedig az X-Box részlegen találnak maguknak játékot.

A család apróbb tagjai, a gyermekmedence vízi világában játszhatnakForrás: Thermal Hotel Visegrád Zrt.

A fürdés után pedig jöhet a szülőkkel közös családi játék, vagy egy kellemes séta a Duna-kanyarban, ahol a jó levegőn, a túrázás is különösen jól esik. Látnivaló pedig akad bőven, hiszen hívogatnak Visegrád bájos utcái, a Fellegvár méltóságteljes falai mellett pedig a közeli Pilisi Parkerdőgazdaság vadregényes turistaútjai is csábítóak. Ráadásul egy látványos kompátkelés után, a szemközti Nagymaros romantikus világa is elénk tárul.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek