VízpartON – TOP 5 „vizes” program a Ráckevei Duna-ág és környékén

  A Ráckevei Duna-ág a Duna főágától Budapesten, a Kvassay-zsilipnél ágazik el és több mint 57 km-rel lejjebb, Tassnál torkollik újra a folyamba.
  Tudtátok, hogy a „két Duna" által körbeölelt Csepel-sziget partvonala 180 km hosszú, hatszorosa a Velencei-tóénak?
  Mindössze egy karnyújtásnyira a Fővárostól különleges, akár több napra szóló élménnyel gazdagodhattok. Az alábbiakban kiemeltük Nektek a legkedveltebb vízhez kapcsolódó látnivalókat, programokat. Tegyétek élménnyé őket!

  Szabadstrandok

  Szigetcsépi szabadstrand

  Szigetcsépi szabadstrandForrás: Kis-Duna mente TDM Nonprofit Kft.

  Az elmúlt években folyamatosan szépülő szigetcsépi strandon röplabda pálya, homokos focipálya, gyermekjátszótér, kikötési lehetőség, bringatároló, parkoló, mellékhelyiség, büfé várja a felfrissülni vágyókat.

  Vadkacsa szabadstrand – Ráckeve

  Árnyékos, fokozatosan mélyülő partszakaszon elhelyezkedő, korszerű játszótérrel rendelkező szabadstrand páratlan kilátással a városra.

  Élményfürdők

  Aqualand és Oázis

  Az Aqualand RáckevénForrás: Aqualand

  Amiben különböznek: az Aqualand Ráckevén található és gyógyvizes részleggel is rendelkezik; az Oázis Wellness park pedig Szigetszentmiklóson kínál kikapcsolódási lehetőséget.
  Ami közös bennük: élménymedencék, csúszdák és egyéb aktív szabadidő-eltöltést ösztönző temérdek lehetőséget, valamint szállást is kínálnak vendégeiknek.

  Kenutúrák a Kis-Dunán 

  Vezetett kenutúrák a Kis-DunánForrás: kisdunakenutura.hu

   A vezetett kenutúrákat Ráckeve és környékén a Kis-Duna szigetei, öblei és lagúnái teszik változatossá és izgalmassá. A program itt minden esetben kiegészül Magyarország első rekonstruált és működő hajómalmának megtekintésével.

  Szigetszentmiklós és környékén pedig egyénileg fedezhetik fel a vízivilágot rendkívül kedvező kondíciókkal a helyi vízisport egyesület telephelyéről indulva.

  Hajókirándulások a Kis-Dunán  

  Sétahajókázásra is van lehetőségForrás: Kis-Duna mente TDM Nonprofit Kft.

  Áprilistól októberig hétvégenként, havonta más-más programmal várjuk vendégeinket a 1,5 órás sétahajózástól egészen a Csepel-sziget kerülésig.

  Kerekzátony, Ráckeve – A nyugalom szigete

  Aki kikapcsolódni, elszabadulni vágyik a gyors városi élettől, annak tökéletes kikapcsolódás ez a hely. A közvetlen vízparti szálláshely, amely csendes, nyugodt környéken helyezkedik el.
  A szálláshoz közvetlen stég tartozik, amely fürdéshez és horgászathoz is kiválóan alkalmas.
  A szigetre bejutás vízi közlekedési eszköz hiányában személyszállító RÉV-vel lehetséges, amely a szállástól 40 méterre közlekedik. A belváros kajakkal, kenuval 10-14 perc alatt elérhető.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek