Párban vagy családdal? Tökéletes feltöltődés Lillafüreden!

A nyári meleg közeledtével sem kell lemondanunk a kirándulás, túrázás és tartalmas kültéri programok lehetőségéről! A Bükk hegység kínálta csodálatos környezet a növény – és állatvilág megismerésén túl egészségmegőrzést, érzékszerveink fejlesztését, feltöltődést és kikapcsolódási lehetőségek széles kínálatát garantálja.

Lillafüred a Bükk ékköve, a festői szépségű Szinva-völgyben elhelyezkedő település méltán a gyalogtúrák szerelmeseinek kedvelt célpontja. A majdnem száz éve, 1935-ben elnyert klimatikus gyógyhelyi minősítés okán már csak egy lankás sétányon eltöltött rövid, romantikus séta is üdítően hat a testi-lelki frissességre. Önmagában kirándulásra csábít a romantikus csónakázásra hívó Hámori tó, az ország legnagyobb vízesésének közelsége, az ezerszínű Függőkert, a lenyűgöző cseppkőbarlangok, a nosztalgiautazás az erdei kisvonaton, valamint a felhőtlen libegés a Lillafüredi Libegőn, mely több mint 300 méter szintkülönbséget ível át, csodálatos panorámát biztosítva a bükki erdők szépségére. 

Lillafüred lenyűgöző cseppkőbarlangjaiForrás: minden_jog_fenntartva/@Rogoszfoto

Természetesen a hosszabb túrákat és kihívásokat keresőknek sem kell csalódnia a helyben, hisz Lillafüredet és környékét számtalan, különböző nehézségű, ám szemkápráztató természeti értékekben gazdag, jelzett turistaút hálózza be! A Palotaszállótól kellemes hegymeneti túrával érhető el a Szeleta barlang, melyet Hermann Ottó polihisztorunk kezdeményezésére tártak fel és ennek eredményeképpen itt találtak először Magyarország területén ősemberleleteket. Pazar kilátásban lehet részünk a névadó fehér szikláiról híres Fehérkőlápáról, valamint ne felejtsük el felkeresni a Szent István forrást, melynek vizéből ha iszunk, a gyomorfájdalmainknak búcsút inthetünk.

Az ország legnagyobb vízeséseForrás: minden_jog_fenntartva/@Rogoszfoto

A gyalogtúrák mellett a pedálozást kedvelők is válogathatnak számtalan, két keréken könnyen és gyorsan elérhető célpont közül. Bükkszentkereszt, az egykori üveggyártás bölcsője, a gyógyfüvek magyarországi fellegvára és a gyógyító kövek titokzatos ereje már egy óra kerekezéssel kényelmesen elérhető. Ómassa, az egykori őskohó első otthona, a szomszédos Garadna-patak völgyében terül el, míg Miskolc történelmi városrésze, Diósgyőr, benne a gyönyörűen felújított Diósgyőri várral is pusztán fél óra kellemes tekerésre található Lillafüredtől.

Ha elfáradtunk a gyaloglásban, érdemes segwayre pattanni és rendhagyó módon, két keréken felfedezni a festői szépségű környéket. Az első alkalommal a Lillafüredi kalandparkban egy tanulópályán lehet elsajátítani az alapokat, majd ha már megvan a kellő magabiztosság, képzett vezetők segítségével lehet bebarangolni Lillafüred szépségeit és értékeit egy könnyedebb, felfedező családi túra révén, vagy vállalható a keskeny ösvényeiről és meredek sziklaszirtjeiről híres, Mária-sétányon végighaladó extrém kihívás is.

Lehetőség van segwayre pattanni és két keréken felfedezni a festői szépségű környéketForrás: minden_jog_fenntartva/@Rogoszfoto

Élményekre éhes, természetkedvelő vendégeknek különleges fűszer a hegyi rollerezés, valamint a quad kerekkel felszerelt szörnyeteg, a monsterbike, mely olyan kihívás elé állít, ami biztos, hogy maradandó élményt okoz és hosszú távon az erdei száguldás rabjává tesz mindenkit! A túravezetőkkel irányított több mint 3 km hosszú erdei pályán a túra izgalmas, kihívásokkal teli, de egyben biztonságos is, hiszen lehetőség van teljes védőfelszerelés bérlésére is. A túra végén felhőtlen a katarzis, a sikerélmény garantált!

A jó levegőn tett túra után jöhet a megérdemelt szórakozás! Folytathatjuk a kalandokat a Lillafüredi Kalandpark többszintes kötélpályáján, a beltéri lézer arénában, az Aranycsapat történelmi múltját bemutató szabadulószobában, vagy jóleső érzéssel pihenhetjük ki fáradalmainkat a Palotaszálló panoráma teraszán, ahol megérdemelt ebédünket egy pohár finom bor kíséretében fogyaszthatjuk, miközben gyönyörködünk a Hámori tavon megcsillanó napsugarak játékában.

Kalandok a Lillafüredi Kalandpark többszintes kötélpályájánForrás: Lillafüredi Sport-és Kalandpark

Észak-Magyarország egyedülállóan varázslatos klimatikus üdülőhelyén, Lillafüreden, ahol a mesebeli környezet változatos programkínálattal és üdítően friss levegővel találkozik, minden évszakban garantált a testi-lelki feltöltődés és a szórakozás. Érdemes ellátogatni, felfedezni, megízlelni és bebarangolni hazánk eme izgalmas és egyedülálló gyöngyszemét!

Bővebb információ:

https://dvtkpark.hu/

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek