Dolce Vita a tengeren – Hajózás olasz módra a Costával

Egy tengeri hajóút idén nyáron? Változatos mediterrán és észak-európai útvonalakkal, gyönyörű hajókkal, gyermekingyenességgel és szuperkedvezményes árakkal várja Önt is a Costa hajótársaság!

Ha nyár, akkor nyaralás, ha nyaralás, akkor ott az örök dilemma, hová menjen az ember fia-lánya. A variációk száma végtelen, az azonban biztos, hogy aki egyszer eltölt pár napot egy óceánjárón, az általában úgy rákap, hogy onnantól rendszeresen választja a vakációnak ezt az egyszerre mozgalmas és komfortos formáját. Az ultramodern, minden luxussal, és kényelemmel felszerelt, több ezer kabinnal rendelkező úszó városok ugyanis olyasmit kínálnak, amit egyetlen „szárazföldi" szálloda sem tud: egy-egy nyaralás alkalmából számos helyre viszik az utasokat. A hajók naponta más kikötőben állnak meg, innen lehet szervezett kirándulásokra menni, de a bátrabbak saját maguk is útnak indulhatnak felfedezni a környék látnivalóit. 

A vakáció egyszerre mozgalmas és komfortos formája, a "krúzolás"Forrás: Tensi Kft.

Amikor azt mondjuk, a nagyobb óceánjárók minden igényt kielégítenek, azt érdemes szó szerint venni, hiszen megszámlálhatatlan étterem, bár és medence, a színvonalas animáció mellett színház, kaszinó, zenés szórakozóhelyek, játéktermek, butikok, üzletek, 4D mozi és óriási fitness-wellness részleg várja az utasokat.

A nagyobb óceánjárók minden igényt kielégítenek, mondjuk egy nagy kehely fagyivalForrás: Tensi Kft.

A hajótársaságok kínálata mind útvonalban, mind a szolgáltatás színvonalában nagyon változatos, de a legjobb ár/érték arányt talán az olasz Costa hajótársaság képviseli. A '60-as évek óta működő cég 15 luxustengerjáróból álló flottája szinte az egész földgolyót behálózza izgalmas látnivalókkal tarkított útvonalain.

A Costa hajótársaság útvonalai az egész földgolyót behálózzákForrás: Tensi Kft.

Amikor valaki „krúzolni" tervez, nem árt számos támpontot figyelembe vennie, ha szeretné jól magát érezni, és nem akarja, hogy „többe fájjon" az út, mint amit a nyaralásra szánt. Bár sokan szeretik saját maguk szervezni az utazásukat, hajótúrák esetében jobb a profikhoz fordulni. Egy óceánjárón ugyanis annyi lehetőséget, annyi változót kell átgondolni, hogy az ember sokkal jobban jár, ha meghallgatja az utazási iroda mindent tudó szakembereit. Ők fogják tudni biztosan, melyik szobatípustól mit várhat az utas, megéri-e a plusz pénzt a nagyobb kabin, milyen italcsomagot érdemes venni, melyik á la carte éttermet kell kipróbálni, és melyek azok a kirándulások, ahova feltétlenül érdemes befizetni. Akinek pedig fontos a szervezettség, vagy nyelvtudás híján van, annak jobban megéri olyan utakat választani, melyeknél a csoportot magyar nyelvű idegenvezető is kíséri.

Hajótúrák esetén érdemes profikhoz fordulni, így garantált a felhőtlen üdülésForrás: Tensi Kft.

Egy mindent tudó luxushajó túráról joggal gondolhatja az ember, hogy biztos drága mulatság, pedig ez nem minden esetben van így, sőt! A szemfüles utazó a Costa európai 7-14 napos túráira már nagyon kedvező áron, 300 EUR alatti összegért is el tud menni. Sőt, a szülőkkel egy kabinban utazó, 18. évét be nem töltött egy vagy két gyerek teljesen ingyen nyaralhat! A nagy óceánjárókon azonban rengeteg kategóriájú szoba van, különböző árakon, így nem árt eldönteni, kinek milyen plusz igényei vannak, az alapszolgáltatáson felül. A legolcsóbb kabinok általában belső, ablaktalan helységek, ezeket azoknak érdemes választani, akik garantáltan nem klausztrofóbiások és a szobába csak aludni térnek vissza. Vannak természetesen ablakos, erkélyes szobák, sőt, fényűző lakosztályok is. A hajókon a napi ötszöri étkezés benne van a csomagárban, arra azonban nem árt figyelni, hogy e csomagok nem tartalmazzák az italok díját. Számos italcsomag kapható, érdemes kikalkulálni, kinek melyik éri meg jobban. Emellett a kirándulások, á la carte éttermek, az üzletek és kötelező borravaló is az alapáron felüli költségek. Ha nem figyelünk oda, bizony elszállhatunk az költségekkel, de egy jó idegenforgalmi szakember segítségével könnyen összerakhatjuk pont azt a nyaralást, mely a számunkra minden szempontból a legmegfelelőbb.

Bővebb információk:

https://tensi.hu/hajout/tengeri-hajoutak/akcios-costa-hajoutak

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek