Június 1-2-án ismét Nemzeti Regatta Siófokon!

A Balatoni Hajózási Zrt. - a MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat keretében - ismét kétnapos fesztiválra, és a Magyar Vitorlás Szövetség szakmai bonyolításában vitorlásversenyre invitálja Magyarország településeit a Balaton nyári fővárosába, Siófokra.

A nézőhajókról, a partról és a kivetítőkön is jól követhető vitorlásversenyen elsősorban nem profi vitorlázók vesznek részt a szervezők által biztosított egyforma vitorlásokon, hanem ismert közéleti szereplők

VitorlásversenyForrás: Balatoni Hajózási Zrt.

A fesztivál keretében a közönség így a gazdaság, a kultúra, a művészet, a politika, a sport, a média világából találkozhat hírességekkel, akik saját településüket két napon át képviselik vízen- és szárazföldön sportolva, főzve, színpadon bemutatkozva, komolykodva és nevetve. A Siófokra látogató 50 település saját gasztronómiai- és turisztikai értékeit, hagyományait és nevezetességeit egyedi arculattal díszített kültéri sátorstandokon mutatja be.

A Sió csatornán zajló Sárkányhajó verseny izgalmaiForrás: Weberfoto.Hu

Látványos és komoly küzdelmet ígér a Sió csatornán zajló Sárkányhajó verseny is. A résztvevő települések a színpadi bemutatkozás lehetőségével élve teret kapnak művészi produkció bemutatására, színpadi beszélgetésekre. A településekre jellemző ízvilágot, borokat a Települési Ízek Utcájában kóstolhatják meg az érdeklődők. Mindezek segítségével a kilátogatók egy hétvége alatt a házigazda nevezetességei mellett az ország legszebb helyeit, különlegességeit és értékeit is megismerhetik a Balaton partján.

Ördög Nóra lesz az egyik házigazdaForrás: Nanasi Pal

Érdemes Siófokra tervezni ezt a hétvégét, hiszen Ördög Nóra és Borbély Ferenc színpadi házigazdák gondoskodnak arról, hogy minden korosztály kellemes időtöltésben részesüljön. A gyerekek önfeledten szórakozhatnak a Játékszigeten, ahol kézműves foglalkozás, népi játékok, tűzoltóautó, körhinta, ugrálóvár várja őket..

Izgalmas fellépők, többek között Vastag CsabaForrás: Viktor Maczko

Az idősebbeknek a nagyszínpadon zajló koncerteket ajánljuk, a szombati napon fellép Vastag Csaba és az Irigy Hónaljmirigy, vasárnap pedig Péterfy Bori & Love Band és a Hooligans! Szombat este bulihajó is indul, a felnőtteket pedig a társadalmi szerepvállalás jegyében az Egészségszigeten is várják a szervezők különféle ingyenes szűrővizsgálatokkal és életmód tanácsokkal.

Ezen a hétvégén Siófokon újra egymásra mosoly az ország!

Drukkolni, szurkolni, tapsolni és kóstolni ér!

További részletek: www.nemzetiregatta.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek