Június 1-2-án ismét Nemzeti Regatta Siófokon!

  A Balatoni Hajózási Zrt. - a MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat keretében - ismét kétnapos fesztiválra, és a Magyar Vitorlás Szövetség szakmai bonyolításában vitorlásversenyre invitálja Magyarország településeit a Balaton nyári fővárosába, Siófokra.

  A nézőhajókról, a partról és a kivetítőkön is jól követhető vitorlásversenyen elsősorban nem profi vitorlázók vesznek részt a szervezők által biztosított egyforma vitorlásokon, hanem ismert közéleti szereplők

  VitorlásversenyForrás: Balatoni Hajózási Zrt.

  A fesztivál keretében a közönség így a gazdaság, a kultúra, a művészet, a politika, a sport, a média világából találkozhat hírességekkel, akik saját településüket két napon át képviselik vízen- és szárazföldön sportolva, főzve, színpadon bemutatkozva, komolykodva és nevetve. A Siófokra látogató 50 település saját gasztronómiai- és turisztikai értékeit, hagyományait és nevezetességeit egyedi arculattal díszített kültéri sátorstandokon mutatja be.

  A Sió csatornán zajló Sárkányhajó verseny izgalmaiForrás: Weberfoto.Hu

  Látványos és komoly küzdelmet ígér a Sió csatornán zajló Sárkányhajó verseny is. A résztvevő települések a színpadi bemutatkozás lehetőségével élve teret kapnak művészi produkció bemutatására, színpadi beszélgetésekre. A településekre jellemző ízvilágot, borokat a Települési Ízek Utcájában kóstolhatják meg az érdeklődők. Mindezek segítségével a kilátogatók egy hétvége alatt a házigazda nevezetességei mellett az ország legszebb helyeit, különlegességeit és értékeit is megismerhetik a Balaton partján.

  Ördög Nóra lesz az egyik házigazdaForrás: Nanasi Pal

  Érdemes Siófokra tervezni ezt a hétvégét, hiszen Ördög Nóra és Borbély Ferenc színpadi házigazdák gondoskodnak arról, hogy minden korosztály kellemes időtöltésben részesüljön. A gyerekek önfeledten szórakozhatnak a Játékszigeten, ahol kézműves foglalkozás, népi játékok, tűzoltóautó, körhinta, ugrálóvár várja őket..

  Izgalmas fellépők, többek között Vastag CsabaForrás: Viktor Maczko

  Az idősebbeknek a nagyszínpadon zajló koncerteket ajánljuk, a szombati napon fellép Vastag Csaba és az Irigy Hónaljmirigy, vasárnap pedig Péterfy Bori & Love Band és a Hooligans! Szombat este bulihajó is indul, a felnőtteket pedig a társadalmi szerepvállalás jegyében az Egészségszigeten is várják a szervezők különféle ingyenes szűrővizsgálatokkal és életmód tanácsokkal.

  Ezen a hétvégén Siófokon újra egymásra mosoly az ország!

  Drukkolni, szurkolni, tapsolni és kóstolni ér!

  További részletek: www.nemzetiregatta.hu

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!