Pohár a kézbe! Borangoljunk Miskolcon!

Az ország egyik legkülönlegesebb adottságú borgasztronómiai fesztiválját rendezik meg idén is Miskolcon, a történelmi Avasi pincesoron. Az Avasi Borangolás május 9-11. között várja a látogatókat.

Nem sok város büszkélkedhet azzal, hogy belvárosától egy karnyújtásnyira, fák ölelte dombokon, borospincék várják az odalátogatókat. Miskolcon ezt a természeti és közösségi értéket az Avasi Borangolás rendezvénye is igyekszik évről évre kiaknázni. A tradicionális miskolci pincekultúrát már nyolcadik alkalommal elevenítik fel a Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület és a civil szervezetek összefogásával. 

Fák ölelte dombokon, borospincék várják az odalátogatókatForrás: MEDGYESSY/Medgyessy

A rendezvény első napja szakmai nap, ahol borászok és szakértők tartanak előadásokat, bemutatókat. Pénteken és szombaton pedig az avasi pincesor teljes területén, a Kisavastól a Nagyavasig nyitnak a pincék és borházak, helyi gazdák és országosan ismert borászok kínálatával.

Az ételekről olyan neves helyi vendéglők gondoskodnak majd, mint a Pizza, Kávé, Világbéke, a Rossita Kisvendéglő, a Zip's Brewhouse, akik ismert magyar séfekkel együtt - például Bernáth Józseffel vagy Pauli Zoltánnal - gasztro workshopokon mutatják be az elmúlt 150 év miskolci gasztrokultúráját.

Gasztro workshopokon mutatják be az elmúlt 150 év miskolci gasztrokultúrájátForrás: Takacs Joci

A zenei programokat kereső borangolók számos színpad ingyenes koncertjei közül válogathatnak. Az Avasi templomban Tóth Vera Quartet és Kalmus Felicián lépnek fel, de többek között lesz Old Boys, Soma és a Vanavan, Muzsik és Volkova, Gájer Bálint, Ruby Harlem, Roy&Ádám Trió, Swing á la Django, Magyar Rhapsody Projekt és Petruska koncert, emellett pedig utcazenészek is színesítik a programot. Lesznek pódiumbeszélgetések Soma Mamagésával és Dr. Csernus Imrével, színházi előadások, a családosokat pedig gyerekprogramok is várják majd.

A fesztivál minden programja ingyenes.Forrás: Avasi Borangolás

Az Avas hegyoldal patinás pincesorai és hangulatos utcái ismét kiváló helyszínei lesznek baráti összejöveteleknek, minőségi bor- és ételkóstolóknak, hangulatos sétáknak, a pincesorok felfedezésének. A fesztivál minden programja ingyenes.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek