8. Rosalia - Rosé és Pezsgő Liget

A rosé legyen Veled! Május 31. és június 2. között ismért megtelik pezsgéssel és élettel a Városliget: borok és habzók, trendi gasztronómia, fantasztikus koncertek, fű és fák, mosolygós emberek. Neked is ott a helyed!

A csillagászok szerint a nyári napforduló június második felében jön csak el, de a rosé-rajongóknak nem kell addig várniuk. A Rosalia Fesztivál május utolsó estéjén belecsap a nyárba: újra pezsegni fog a Liget, zizegnek a szívek, rózsaszínben látjuk a világot, és három napig csak örülünk egymásnak, az ittnek és a mostnak. 

Idén nyolcadik alkalommal köszönthetjük a nyarat rozéval, pezsgővel és finom borokkalForrás: Szigetvary Zsolt

Idén nyolcadik alkalommal köszöntjük a nyarat rosékkal, pezsgőkkel, finom borokkal, ínyenc gasztronómiával, koncertekkel, családi programokkal Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválján. A borászok a legfrissebb rosé boraikkal készülnek, de természetesen a habzóborok és pezsgők szerelmesei is megtalálják majd idei kedvenceiket. A teljesség kedvéért pedig számtalan fehér- és vörösbor is kóstolható lesz. A Rosalia idén új, menő poharakkal jön: új grafikákkal és szlogenekkel, illetve pároknak szóló poharakkal, melyek akár elővételben is megvásárolhatók. A gasztronómiai kínálat a színvonalas és trendi streetfood jegyében vonultat fel új és már évek óta fellelhető finomságokat: az Ami Burger hamburgerei a legfinomabbak messzeföldön, természetesen kiváló minőségű alapanyagokból, a sokak által kedvelt Pizza Me is ott lesz hagyományos olasz pizzáival, a Gléda vendéglő champagne pezsgőkhöz komponál különböző érlelésű sonkákat és sajtokat, emellett különleges kolbászokkal, lecsós tarjával és tépett kacsa burgerrel is készül. A Pola Pola a balkán frissen, faszénen grillezett ízeit hozza el, az Országkonyha pedig füstölt lazacot is kínál; a Low Cost Gourmet Trailer a közkedvelt tócsnik újragondolt világával érkezik, de nem maradhat el a Szittya Buci és a Szega sajtválogatásai sem. Az édesszájúak a Bolka Bonbon, a Vitéz Kürtős rendhagyó és friss portékáiból válogathatnak, de sok féle rétes is készül a Rosalián.

Minden este koncert és éjszakába nyúló buli szórakoztatja a borozókatForrás: Szigetvary Zsolt

A T-Systems színpadon minden este koncert és éjszakába nyúló buli szórakoztatja a borozókat: fellép többek között az Aurevoir, Mary Popkids, Bágyi Balázs Quartet, Peet Project, Animal Cannibals, a Parno Graszt és a kihagyhatatlan DJ Juhász Laci. Vasárnap izgalmas és fiatalos folklór program várja az érdeklődőket.

Főszerepben a gasztronómiaForrás: Szigetvary Zsolt

Az idei Rosalia újdonságaként bemutatkozik egy rég elfeledett hagyomány: a Fesztivál szívügye lett a jó minőségű, hagyományos módon készült kovászos kenyér népszerűsítése, melyet idén a KovászLabor testesít meg. Az elhivatott pékek, házipékek külön standon vonultatják fel és kínálják kóstolásra saját készítésű kenyereiket: lesznek teljes kiőrlésűek, parasztkenyér jellegűek, rozsból, tönkölyből, alakorból, királybúzából készült veknik, cipók és baguettek, magokkal, aszalványokkal és fűszerekkel bolondítottak, természetesen egytől egyig mind kovásszal készülnek. Az Electrolux jóvoltából a kenyerek egy része a helyszínen is sül majd.

Közel 50 kiváló rosé versen a Liget Bora címértForrás: Szigetvary Zsolt

Közkívánatra idén is folytatódik a Liget Bora választás a Rosalián. Közel 50 kiváló rosé verseng a kitüntető címért – van köztük csendes és buborékos is. A Liget Bora választással segítséget adunk az örök kérdés eldöntéséhez: melyik legyen idén nyáron a kedvenc rosém?

Tölts el egy szép májusi napot a városligeti fák árnyékában, beszélgess, borozgass, falatozz, élvezd a koncerteket és válaszd ki idei kedvenc rosédat, pezsgődet! A rosé legyen Veled!

www.rosalia.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek