1600 éves időutazás Pécsen!

A pécsi belváros szívében találhatók az UNESCO világörökségként elismert IV. századi ókeresztény sírok és sírkamrák, melyeknek a Cella Septichora Látogatóközpont ad otthont.

Az ókeresztény sírépítmények tucatnyi földalatti sírkamrája több mint 1600 évig pihent a felszín alatt. Páratlanul különleges föld alatti világ várja a látogatókat, változatos alaprajzú sírkamrákkal, melyek egy része festett, bibliai jelenetekkel és ókeresztény szimbólumokkal díszített, ami tovább növeli az emlék egyediségét, egyetemes kulturális értékét. A közeli Ókeresztény Mauzóleumban hatalmas, gyönyörűen faragott szarkofágok és többek között Ádám és Éva bűnbeesésének freskója várja a látogatókat.

Bizonyos sírkamrák 1600 évig pihentek a felszín alattForrás: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

Az innovatív fejlesztéseknek köszönhetően a múlt a legmodernebb technikával, egy digitális kaland útján is felfedezhető. Az okostelefonra ingyenesen letölthető VisitorGame elnevezésű interaktív alkalmazás segítségével a látogatók leolvashatják az elrejtett QR kódokat és végigmehetnek az izgalmas multimédiás anyagokkal és kvízkérdésekkel tarkított pályán. A gamification, azaz játékosítás elvén működő modern játéktér lehetővé teszi a játszva tanulást, így motiválva a látogatókat az információk minél mélyebb és aktívabb befogadására. A VisitorGame egyéniben és csoportosan is kipróbálható, a kijáratnál pedig mindenki megtudja az elért pontszámát és ranglistás helyezését.

A gamification, azaz játékosítás elvén működő modern játéktér lehetővé teszi a játszva tanulástForrás: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

A projekt a Duna Transznacionális Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg.

További részletek: www.vilagoroksegpecs.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek