Tenger feletti kaland a természeti parkban

Kevés olyan hely van a Mediterráneumban, ahol az 1500 méter magas csúcsok olyan közel lennének a tengerhez, és ahol a szirtek ennyire lenyűgözőek.

Lenyűgöző szirtekForrás: CNTB.; photo: Vjeko Begovic

A Biokovo a közép-dalmát tengerpart egyik legfenségesebb látványossága és egyben egyetlen természeti parkja. Ez a "deres hajú" hegység választja el egymástól az Adriai-tengert és a nagy kiterjedésű Zagora hátországi dombokat. Lábánál több halász- és más hangulatos falucska telepedett meg. Lenyűgöző természeti szépségein, változatos idegenforgalmi kínálatán, wellness-turizmusán, kristálytiszta levegőjén és az érintetlen természeti környezetén túl a Biokovot gyönyörű túra- és kerékpáros útjai, kellemes pihenőhelyei és érdekes történelmi emlékei teszik egyedülállóvá.

Túra, romantika, majd egy pohár itókaForrás: CNTB.; photo Vjeko Begovic

Látogasson el a hagyományos ételeket és helyi zenét felvonultató fieszták egyikére vagy válassza az aktív pihenést számos sport- és rekreációs lehetőséggel. A Biokovón túrázva vagy kerékpározva több eldugott falucskát is felfedezhetünk, míg a kitartóbb kirándulók romantikus turistaházakat és ódon kistemplomokat fedezhetnek fel. Az egész napos túrázás fáradalmait egy pohár itóka vagy az itt termesztett bió élelmiszerekből készült ízletes fogások társaságában pihenjük ki.

Az idelátogatók bizonyosan kellemes emlékekkel gazdagodnakForrás: CNTB.; photo: Vjeko Begovic

A Biokovo vonzáskörzetében több mint 20 szállodában és a kiterjedt magánszálláshelyeken kínálnak elhelyezést. A tíz várost és községet, úgy mint Makarska, Vrgorac, Baška Voda, Podgora, Tučepi, Brela és Zadvarje, illetve olyan bájos településeket, mint Igrane, Drvenik és Živogošće magában foglaló térség minden bizonnyal kellemes emlékként marad meg minden idelátogató emlékezetében.

A sziklás mediterrán vidék szépsége magával ragadóForrás: CNTB.; photo: Zoran Jelaca

A sziklás mediterrán vidék szépségének élvezetét remekül kiegészítik a Dalmácia igazi szellemiségét megtestesítő olyan tevékenységek, mint például a horvátok és a velenceiek között vívott történelmi csata felelevenítése Makarskaban, vagy a Tučepi Popesték rendezvény magával ragadó eseményei.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek