Párban vagy családban? Irány Lillafüred!

Romantikázni jó - mindenkor! Egy frissítő kirándulás, érzéki vacsora vagy mesebeli helyszínre tett kiruccanás megfűszerezi napjainkat!

"Itt ülök csillámló sziklafalon" - zengi József Attila 1933-ban született Ódája, a világirodalom egyik legszebb szerelmes verse. De ki ne hallott volna szüleitől olyan helyszínekről, melyekről nagy nosztalgiával ódákat zengenek? Ilyen "örökzöld" kirándulóhely Lillafüred is, melynek emblematikus épülete a Hámori tó partján található neoreneszánsz Lillafüredi Palotaszálló.

A Lillafüredi Palotaszálló a Hámori tó partjánForrás: Hunguest Hotel Palota**** Lillafüred

A Mátyás korabeli vadászkastélyokra emlékeztető szálloda 1930 júniusában nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. Manapság a szálloda a romantikára vágyó szerelmesek, nosztalgiára szomjas örök ifjak, feltöltődést, meghittséget kereső párok, aktív kikapcsolódást igénylő családok és baráti társaságok kedvelt helyszíne. A társalgóban található kandalló, a patinás bútorok, a mesés kilátást garantáló teraszok, a festett ólomüvegablakok a Mátyás étteremben, a toronyszobák mind egyedi hangulatot és felejthetetlen emlékeket garantálnak itt-tartózkodásunk során.

Mesés kilátást garantáló teraszokForrás: minden_jog_fenntartva/@Rogoszfoto

Kihagyhatatlan élmény a gitár vagy fuvolaszóval kísért fenséges reggeli a fakazettás mennyezetű Hunyadi teremben, egy könnyű finom grillétel elfogyasztása az újonnan nyílt Hámori tóra néző mesés teraszon, a történelmi időutazás a toronyban található történeti kiállításon, a romantikus séta a Palota lábánál húzódó tematikus sétányrendszerben, a Függőkertben, valamint Magyarország legnagyobb függőleges zuhatagánál, a feltöltő libegés a bükki erdők felett a Lillafüredi Libegőn, a békés csónakázás a Hámori tavon, nosztalgikus kisvonatozás Magyarország legszebb vonalvezetésű erdei vonatán, felfedező túra a lenyűgöző Anna és István cseppkőbarlangokban, valamint a látogatás a lillafüredi pisztrángtelepen, ahol kérésünkre a választott pisztrángot el is készítik nekünk.

Feltöltő libegés a bükki erdők felettForrás: minden_jog_fenntartva/@Rogoszfoto

A nyári melegben és a szeszélyes időjárás ellenére sem kell lemondanunk a kirándulás, túrázás és tartalmas kültéri programok lehetőségéről. Lillafüred, mely a festői szépségű Szinva völgyben helyezkedik el, ezernyi élményt garantál felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt. Érdemes kiszakadni a mindennapi rohanás és idegeskedés, probléma megoldás szorításából és erőt meríteni a lillafüredi tiszta levegő és természeti szépségek energiáiból. Az 1935-ben elnyert klimatikus gyógyhelyi minősítés okán egy lankás sétányokon elköltött rövid, romantikus séta is üdítően hat a testi-lelki frissességre. Természetesen a hosszabb túrákat és kihívásokat keresőknek sem kell csalódnia a helyben, hisz Lillafüredet és környékét számtalan, különböző nehézségű, ám szemkápráztató természeti értékekben gazdag, jelzett turistaút hálózza be! A könnyedebb sétát keresők számára pihentető hegymenetet biztosít a libegő, mely csodás panorámával garantál extra élményeket az erdei kiránduláshoz! A pedálozást kedvelőket is különleges célpontokkal kecsegteti a környék: Bükkszentkereszt, a gyógyfüvek magyarországi fellegvára, a gyógyító kövek helyszine egy óra kerekezéssel elérhető. Történelmi időutazásnak lehetünk tanui az újonnan felújított Diósgyőri várban, mely fél órányi kerékpárút távolságra fekszik Lillafüredtől. Ha valaki nem mindennapi élményekre vágyik és szeretné kombinálni a sport izgalmát és élmények iránti kiváncsiságát a természet lágy ölén, érdemes segwayre vagy rollerekre pattanni és két keréken, hegyi terepen felfedezni a bükki erdő természeti értékeit és hangulatát.

Ebéd közben is élvezhetjük a csodás kilátástForrás: minden_jog_fenntartva/@Rogoszfoto

TUTI TIPP NYÁRRA: Az ezernyi program felfedezésére vegyük igénybe a Lillafüreden közlekedő elektromos kisbuszokat. A Palotaszálló vendégei a környék látnivalóihoz kedvezményes jegyeket tudnak váltani a szálloda recepcióján!

www.hotelpalota.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek