Izgalmas látnivalók és élmények várják a Szarvasra érkező turistákat.

A Körös-mente, Szarvas, Békésszentandrás és Kondoros egy teljes hétre, de akár egy kéthetes nyaralásra is elég élményt, programot és látnivalót kínál a baráti társasággal, családdal vagy éppen párban érkezőknek.

A kanyargó Körös-holtág partján fekvő településeken rengeteg színes program közül választhatnak a térségbe érkező vendégek. A programlehetőségek egyik középpontjában a víz áll, ami változatos és biztonságos élményeket kínál még a kisgyermekes családok részére is, hiszen a holtágnak csak enyhe sodrása van. A SZARVASI KAJAK-KENU CLUB-ban lehetőség van bérelhető kajakokkal, vagy kenukkal felfedezni a holtág 15 km-es szakaszát, valamint a vadregényes kiságak titkos világát. 

A szarvasi Kajak-Kenu Club lehetőséget nyújt kajakkal, kenukkal felfedezni a holtágatForrás: Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület

Aki a hajókázást evezés nélkül részesíti előnyben, úgy az sétahajóval fedezheti fel a holtág szarvasi szakaszát. A 34 éve üzemelő KATALIN II. SÉTAHAJÓ húsvéttól - kora őszig várja a látogatókat. A hajóskapitány különleges humora, érdekes történetei garantáltan emlékezetessé teszik a vízi kirándulást.

A 34 éve üzemelő Katalin II. sétahajó húsvéttól - kora őszig várja a látogatókatForrás: photos by Baksi/Photos By Baksi

A Holt-Körös festői környezetében 2011-ben épült fel a SZARVASI VÍZI SZÍNHÁZ, mely egy finoman stilizálst várkastély és egy amfiteátrum szelíd ötvözetét idéző nyári játszóhely. A színház június közepétől, augusztus végéig, minden nap várja a kulturális élmények iránt érdeklődő szarvasiakat és a a városba látogató turistákat.

A szarvasi vízi színházForrás: Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület

A híres SZARVASI ARBORÉTUM és az itt található MINI MAGYARORSZÁG MAKETTPARK kihagyhatatlan turisztikai célpontok. A meseszerű Arborétumban (Pepi kertben) a családi barangolások mellett felfedezhető egy izgalmas fa játszótér, bejárható a Csodaösvény kalandtúra, láthatók a "Tündöklő kövek" és emellett kerékpározhatnak, evezhetnek, strandröplabdázhatnak a sportos családok, baráti társaságok, diákcsoportok.

A meseszerű Arborétum, más néven Pepi kertForrás: Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület

A Mini Magyarország makettpark az ország egyetlen interaktív makettparkja, ahol hazánk épített örökségeinek, emblematikus épületeinek minden apró részletében kidolgozott kicsinyített mása csodálható meg, de az épületek mellett gombnyomásra működő kisvonatok, vitorlások és gőzhajó modellek is üzemelnek itt. Idén 5 új mini épülettel gazdagodott a terület, melyekkel együtt már 73 makettet csodálhatnak meg a parkba érkező látogatók.

Mini Magyarország makettpark, az ország egyetlen interaktív makettparkjaForrás: Vallo_Photo/Vallo_Photo

Minden korosztály számára kiváló és élményteli kirándulás célpontja lehet a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Szarvason található bemutatóhelye, a KÖRÖSVÖLGYI LÁTOGATÓKÖZPONT ÉS ÁLLATPARK, ahol több mint 50 féle állatfaj között európai bölényekkel, jávorszarvassal, nádi farkassal, éjjeli ragadozó madarakkal is találkozhatnak a vendégek. A látogatóközpont 7000 literes akvárium rendszerében a Körös vidék halai figyelhetőek meg. Különleges játszótér, interaktív elemek, jégmadár vízi tanösvény, túravezetések, állatismertetők, zoopedagógiai foglalkozások, szakvezetéses kenu- és kerékpár túrák, színes programok és számos szolgáltatás várja a vendégeket.

Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark, több mint 50 féle állatfajjal várja a vendégeketForrás: Beáta Lénárt

Szarvas határában áll egy kis tanya, ami egy műhelygalériának ad helyet. Itt két kézműves mesterség, a szalmafonás és a népi ékszerkészítés eszközei, alapanyagai, története kerül bemutatásra. A SÁRARANY SZALMAPORTA füveskertjében több mint ötvenféle gyógy- és fűszernövénnyel, azok hatásaival, felhasználási módjával ismerkedhetünk meg. Ezek után a kemencében készült finomságokkal csillapíthatjuk éhségünket.

A Sárarany Szalmaporta műhelygalériájaForrás: Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület

Különféle SZÁLLÁSLEHETŐSÉGEK: a négycsillagos hotel mellett, több száz színvonalas nyaraló és apartan közül választhatnak az érdeklődök. A vízparti szálláshelyeket azonban már MOST érdemes kiválasztani és lefoglalni azoknak, akik idén a Körös parton szeretnék eltölteni megérdemelt kikapcsolódásukat!

A vízparti szálláshelyek nem véletlenül fogynak el hamarabbForrás: Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület

Bővebb információk:
Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület:
web: www.korostourist.hu, mail: info@korostourist.hu, facebook: Körös-menti Turisztikai Egyesület, instgram: szarvasi.turizmus.official, tel: +36 66 311-140

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek