Élmények a Körös mentén, Szarvason

A Körös-mente, SZARVAS, BÉKÉSSZENTANDRÁS és KONDOROS egy teljes hétre, de akár egy kéthetes nyaralásra is elég élményt, programot és látnivalót kínál a baráti társasággal, családdal vagy éppen párban érkezőknek egyaránt.

A kanyargó Körös-holtág partja mentén fekvő településeken a négycsillagos hotel mellett, több száz színvonalas nyaraló és apartman közül választhatnak az érdeklődök. Az évről-évre egyre népszerűbb vízparti szálláshelyeket azonban már MOST érdemes kiválasztani és lefoglalni azoknak, akik idén a Körös-parton szeretnék eltölteni megérdemelt kikapcsolódásukat! 

Körös-mente, SzarvasForrás: Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület

Szarvas a történelmi Magyarország közepe, amit a Szarvasi Arborétumtól néhány száz méterre található malom-emlékmű jelez. Aki fogékony a történelmi jelentőségű látnivalókra, annak legalább egyszer kötelező elzarándokolni ide.

A malom-emlékműForrás: Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület

Élmények a Körösön és a Körös mentén:
A környék látnivalóinak és programjainak középpontjában a VÍZ áll. Kevesen tudják, hogy a Holt-Körös Magyarország ötödik legnagyobb állóvize. A holtág 30 kilométeres hosszán strandolásra, horgászásra, evezésre, sárkányhajózásra a holtággal párhuzamosan futó gát pedig gyalogtúrára, kirándulásra, biciklizésre, egyaránt tökéletes és gyönyörű terep. Az út során olyan természeti értékek, különlegességek fedezhetőek fel, melyeket máshol már nem találni. A Körösök vidékét átszelő különböző hosszúságú túraútvonalak, a varázslatos holtágak és a Hármas-Körös ártere mentén húzódó gátak igazán izgalmas és látványos alapot nyújtanak egy baráti vagy családi kiruccanáshoz!

A környék látnivalóinak és programjainak középpontjában a víz állForrás: Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület

A vadregényes partok mentén haladó vízitúrák az ország legbiztonságosabb evezős kalandjait ígérik gyönyörű környezetben. Aki a hajókázást evezés nélkül részesíti előnyben, úgy annak lehetősége van sétahajóval bejárni a holtág szarvasi szakaszát.

A vízi sportok kedvelőinek temérdek lehetőségük van a kikapcsolódásraForrás: Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület

Horgászoknak súgunk:
a Szarvasnál, illetve Békésszentandrásnál húzódó Kákafoki- Bikazugi-holtág a környék legjobb horgászhelye. A közvetlen vízparti , jól felszerelt nyaralókhoz beetetett horgászhelyek, csónakok is tartoznak a legtöbb helyen, így bátran mondhatjuk, hogy ez a holtág igazi paradicsom a horgászok számára.

A horgászat szerelmesei sem fognak unatkozniForrás: Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület

Bővebb információk:
Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület, helyi TDM Szervezet
web: www.korostourist.hu, mail: info@korostourist.hu
facebook: Körös-menti Turisztikai Egyesület instagram: szarvas.turizmus.official
telefon: +36 66 311-140

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek