Élmények a Körös mentén, Szarvason

  A Körös-mente, SZARVAS, BÉKÉSSZENTANDRÁS és KONDOROS egy teljes hétre, de akár egy kéthetes nyaralásra is elég élményt, programot és látnivalót kínál a baráti társasággal, családdal vagy éppen párban érkezőknek egyaránt.

  A kanyargó Körös-holtág partja mentén fekvő településeken a négycsillagos hotel mellett, több száz színvonalas nyaraló és apartman közül választhatnak az érdeklődök. Az évről-évre egyre népszerűbb vízparti szálláshelyeket azonban már MOST érdemes kiválasztani és lefoglalni azoknak, akik idén a Körös-parton szeretnék eltölteni megérdemelt kikapcsolódásukat!

  Körös-mente, SzarvasForrás: Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület

  Szarvas a történelmi Magyarország közepe, amit a Szarvasi Arborétumtól néhány száz méterre található malom-emlékmű jelez. Aki fogékony a történelmi jelentőségű látnivalókra, annak legalább egyszer kötelező elzarándokolni ide.

  A malom-emlékműForrás: Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület

  Élmények a Körösön és a Körös mentén:
  A környék látnivalóinak és programjainak középpontjában a VÍZ áll. Kevesen tudják, hogy a Holt-Körös Magyarország ötödik legnagyobb állóvize. A holtág 30 kilométeres hosszán strandolásra,horgászásra, evezésre, sárkányhajózásra a holtággal párhuzamosan futó gát pedig gyalogtúrára, kirándulásra, biciklizésre, egyaránt tökéletes és gyönyörű terep. Az út során olyan természeti értékek, különlegességek fedezhetőek fel, melyeket máshol már nem találni. A Körösök vidékét átszelő különböző hosszúságú túraútvonalak, a varázslatos holtágak és a Hármas-Körös ártere mentén húzódó gátak igazán izgalmas és látványos alapot nyújtanak egy baráti vagy családi kiruccanáshoz!

  A környék látnivalóinak és programjainak középpontjában a víz állForrás: Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület

   A vadregényes partok mentén haladó vízitúrák az ország legbiztonságosabb evezős kalandjait ígérik gyönyörű környezetben. Aki a hajókázást evezés nélkül részesíti előnyben, úgy annak lehetősége van sétahajóval bejárni a holtág szarvasi szakaszát.

  A vízi sportok kedvelőinek temérdek lehetőségük van a kikapcsolódásraForrás: Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület

  Horgászoknak súgunk:
  a Szarvasnál, illetve Békésszentandrásnál húzódó Kákafoki- Bikazugi-holtág a környék legjobb horgászhelye. A közvetlen vízparti , jól felszerelt nyaralókhoz beetetett horgászhelyek, csónakok is tartoznak a legtöbb helyen, így bátran mondhatjuk, hogy ez a holtág igazi paradicsom a horgászok számára.

  A horgászat szerelmesei sem fognak unatkozniForrás: Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület

   

  Bővebb információk:
  Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület, helyi TDM Szervezet
  web: www.korostourist.hu, mail: info@korostourist.hu
  facebook: Körös-menti Turisztikai Egyesület instagram: szarvas.turizmus.official
  telefon: +36 66 311-140

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!