Utazás kiállítás – Aktív hétvége van.

Közel 300 kiállító, köztük 21 ország utazási irodák, bloggerek nyújtanak információt nyaralóhelyekről, felmerülő kérdésekre azonnal utazási szakértők válaszolnak. Az egész környezet utazásra inspirál.

Afrika földközi-tengeri partvidékének legnagyobb, és a magyarok által még nem annyira ismert országa, Algéria, mint külföldi díszvendég rengeteg érdekességgel szolgál. UNESCO Világörökségi helyszínek, kanyargós utcák, lenyűgöző építészeti remekművek, mediterrán tengerpart, buja tájak és római kori romok találhatók itt.

Legfőbb látványosság azonban a Szahara vidéke, ahol a véget nem érő homokvidék és a titokzatos, pezsgő városok még a sokat látott utazók fantáziáját is magával ragadják.
A kiállításon a szervezők arra vállalkoztak, hogy erre a pár napra Budapestre varázsolják az algír vendégszeretetet.

AlgériaForrás: Travelo

Bács-Kiskun megye és Kecskemét, mint belföldi díszvendég 25 önkormányzat és 6 szervezet összefogásával mutatja be sokszínű vidékét. A látogatók a kiállítás ideje alatt megismerhetik a hajósi pincesort, a végtelen bugaci pusztát, képzeletben egy sétát tehetnek a bajai Duna-parton, csobbanhatnak a félegyházi fürdőben, megcsodálhatják a kecskeméti Cifrapalotát. És ki ne hallott volna már a bajai halászléről, az alföldi borokról, a kecskeméti barackpálinkáról, vagy a kalocsai fűszerpaprikáról? Ezek a bács-kiskun megyei specialitások a magyar gasztronómia kiemelkedő ritkaságai, amelyeket ma már a magyarság csúcsteljesítményét jelölő hungarikumok közé sorolunk. Kóstolj bele helyi ételekbe, italokba Bács-Kiskun megye és Kecskemét standján!

Bács-Kiskun megye gasztronómiája kiemelkedőForrás: Hungexpo Zrt.

Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram, mint kulturális díszvendég a kiállításon modern installációval és korabeli enteriőrök között korhű ruhákba öltözött hölgyekkel hívja időutazásra az érdeklődőket.

JÁRJON ÁT MÁR MOST A NYÁR HANGULATA!

Engedd el magad és merülj el a programok tengerében! Kezdheted is a Budapest Boat Show-val vagy a Karaván Szalonnal, hogy a végtelen szabadság érzését átérezd. Hallgass bele független utazók, idegenvezetők, bloggerek úti élményeibe és hasznos tanácsaiba a 8. Járatlan Utakon Fesztiválon vagy a Blogger Cornerben! Érezd Afrika ritmusát a 8. HTCC Afrika Expo és Vásáron! Járd be az országot virtuálisan az Aktív szigeten! Sportolj és találkozz sportolókkal Budapest Európa Sportfővárosa cím apropóján a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ standján! Nevess a Momentán Társulat improvizációs előadásán, csodáld a színpadi produkciókat és tanulj az érdekes beszélgetésekből! Pihenésképpen kóstolj bele 9 ország tradicionális ételébe és közben töltsd ki a kiállítás nyereményszelvényeit!
A több, mint 30 nyeremény közül akár algériai utazást, ozorai vagy tiszakécskei szállást is lehet nyerni. A nyeremények leírását és a játékszabályzatot ITT találod.

Külföldi utazást és belföldi szállást is lehet nyerniForrás: Hungexpo Zrt.

Ha kedvet kaptál a rendezvény meglátogatásához, legyen ez egy családi program és ne hagyd otthon a gyerekeket sem! Az Utazás kiállítás pavilonjában a Kölyökpark gyermekjátszó garantálja számukra a szórakozást, sőt a megőrzést is.

HASZNOS INFORMÁCIÓK EGY KATTINTÁSRA

Online kiállítói katalógus
Belépőjegy árak
Online jegyvásárlás
Megközelítés, parkolás
Nyitva tartás

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek