Aktív pihenés! Élmény, túrázás, Lillafüred!

Lillafüred a Bükk gyöngyszeme, Magyarország első klimatikus gyógyhelye és megannyi mesés kaland végtelen tárháza. Függőkert, vízesés, neoreneszánsz kastély, csónakázó tó, cseppkőbarlangok, libegő és számtalan felfedezni való élmény!

Észak-Magyarország páratlanul romantikus üdülőhelyén, Lillafüreden, ahol a varázslatos erdei környezet változatos programkínálattal és üdítően friss levegővel találkozik, legyen bármilyen évszak, garantált az aktív időtöltés és a tartalmas szórakozás. Érdemes ellátogatni, felfedezni, megízlelni és bebarangolni hazánk eme izgalmas és egyedülálló természeti értékét, mely a túrakínálat széles skáláját biztosítja kezdő bakancsosoktól egész a haladó túrázókig, egészen kicsiktől a meglett felfedezőkig! 

Pihentetőbb túra, a Lillafüredi libegőForrás: Lillafüredi Sport- és Kalandpark - Kapcsolat

GYALOGTÚRÁK – BAKANCSOS FELFEDEZÉSEK
A Bükk méltán híres ékköve és a gyalogtúrák kedvelőinek kedvelt indulási pontja a festői szépségű Szinva-völgyben elhelyezkedő település: Lillafüred. Csaknem száz éve, 1935-ben nyerte el a klimatikus gyógyhelyi minősítést, így tudományosan bizonyított tény, hogy az már az egyedülálló természeti szépségek között elköltött rövid kis séta is üdítően hat a testi-lelki frissességre. A nagyobb kihívást kedvelőknek is ideális választás Lillafüred, hisz a települést és a környező hegyeket is számtalan jelzett túristaút és vadregényes ösvény szeli át! A pihentetőbb túrák kedvelőinek ideális választás a Lillafüredi Libegő, mellyel kényelmesen hódítható meg a jávorhegyi csúcs a kényelmes ereszkedés előtt!

Monsterbike túrákLillafüredi Sport- és Kalandpark - Kapcsolat

KERÉKPÁR TÚRÁK – KÉTKEREKŰ HÓDÍTÁSOK
A kerékpár szerelmeseinek is nagyszerű központja Lillafüred, a környéken számtalan, kényelmes pedálozással könnyedén elérhető célponttal rendelkezik. Magyarország egyik legmagasabban fekvő települése, Bükkszentkereszt, a gyógyfüvek és teák otthona, valamint az üveggyártás egykori fellegvára csak egy tekerésre található. A Garadna-patak völgyében fekszik Ómassa, az egykori őskohó első otthona, és még Miskolc történelmi városrésze, Diósgyőr, benne a történelem egy szeletével, a gyönyörűen felújított Diósgyőri Várral is pusztán fél óra kellemes bringázásra található.

Segway túrákForrás: Minden jog fenntartva/Toth Daniel

SEGWAY TÚRÁK - MODERN CSODÁK A RÉGI KÖRNYEZETBEN
Szinte csak legmerészebb álmainkban van olyan, hogy egy lépés megtétele nélkül fedezünk fel csodálatos tájakat! Pedig Lillafüreden még ez is lehetséges, méghozzá Segway háton! A Lillafüredi Sport- és Kalandpark X2-s típusú terep segwayeinek nincs akadály, bármilyen tereppel megbirkóznak, így velük utazva könnyedén bebarangolhatóak Lillafüred és Felsőhámor legszebb részei. Egy órás röpke kis családi túra, vagy hosszabb, extrém tereppel, csörgedező patakokkal és kidőlt fákkal tűzdelt extrém kihívás? Legyen bármiről szó, kipróbálni kötelező, meglepetésnek kiváló!

Lillafüred legszebb részei is bebarangolhatóakForrás: Foto:Schumy Csaba/dfp.hu/Schumy Csaba Tel.:+36309645813

HEGYI ROLLER ÉS MONSTERBIKE TÚRÁK - EXTREMITÁS A KÖBÖN
A rollerezést minden gyermek imádja, azonban a Lillafüredi Sport- és Kalandpark csavart egyet rajta, és bevitte a pályát a bükki hegység legszebb részeire, így életre hívva egy igazán különleges és extrém kihívást. A kinézetre kecses és visszafogott, gyerek rollerre hasonlító Hill Dog és az robosztus, quad kerekekkel szerelt Monsterbike kipróbálása minden adrenalin vadász számára nagyszerű ajándék és bakancslistás kaland!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek