Nyaralás ON! Élmény, animáció, Lillafüred!

Legyen az idei nyár célpontja az ezer kalandra csábító Lillafüred! Mesés Függőkert, vízesés, neoreneszánsz kastély, csónakázó tó, cseppkőbarlangok, libegő és megannyi bebarangolni való élmény!

Észak-Magyarország egyedülállóan varázslatos klimatikus üdülőhelyén, Lillafüreden, ahol a mesebeli környezet változatos programkínálattal és üdítően friss levegővel találkozik, minden évszakban garantált a jókedv és a szórakozás. Érdemes ellátogatni, felfedezni, megízlelni és bebarangolni hazánk eme izgalmas és egyedülálló gyöngyszemét!
A barlangfürdős pancsoláson felül a mesebeli Bükk nyáron is változatos túrakínálatot kínál kicsinek és nagyoknak, kezdőknek és haladóknak egyaránt!

A mesebeli LillafüredForrás: Hungest Hotel Palota

 GYALOGTÚRÁK – BAKANCSOS FELFEDEZÉSEK

Lillafüred a Bükk ékköve, a festői szépségű Szinva-völgyben elhelyezkedő település méltán a gyalogtúrák szerelmeseinek kedvelt célpontja. A majdnem száz éve, 1935-ben elnyert klimatikus gyógyhelyi minősítés okán már egy csak egy, lankás sétányokon elköltött rövid, romantikus séta is üdítően hat a testi-lelki frissességre. Természetesen a hosszabb túrákat és kihívásokat keresőknek sem kell csalódnia a helyben, hisz Lillafüredet és környékét számtalan, különböző nehézségű, ám szemkápráztató természeti értékekben gazdag, jelzett turistaút hálózza be! A könnyedebb sétát keresők számára pihentető hegymenetet biztosít a libegő, mely csodás panorámával garantál extra élményeket az erdei kiránduláshoz!

KERÉKPÁR TÚRÁK – KÉTKEREKŰ HÓDÍTÁSOK

A pedálozást kedvelők számtalan, két keréken könnyen és gyorsan elérhető célpont közül válogathatnak Lillafüreden és környékén. Bükkszentkereszt, az egykori üveggyártás bölcsője, a gyógyfüvek magyarországi fellegvára és a gyógyító kövek titokzatos ereje már egy óra kerekezéssel kényelmes elérhető. Ómassa, az egykori őskohó első otthona, a szomszédos Garadna-patak völgyében terül el, még Miskolc történelmi városrésze, Diósgyőr, benne a gyönyörűen felújított Diósgyőri várral is pusztán fél óra kellemes tekerésre található Lillafüredtől.

SEGWAY TÚRÁK – MODERN CSODÁK A RÉGI KÖRNYEZETBEN

Túrázni úgy, hogy közben egy lépést sem teszünk? Higgyék el, lehetséges! Fedezzék fel a környéket innovatív kétkerekű eszközökkel! Az amerikai gyártmányú X2-es típusú terep Segway-ek nem ismernek lehetetlent! Legyen szó akár csak egy röpke órás, Lillafüred szépségeit és értékeit felfedező családi túráról, vagy a keskeny ösvényeiről és meredek sziklaszirtjeiről híres, Mária-sétányon végighaladó extrém kihívásról! Kipróbálni kötelező!

 HEGYI ROLLER ÉS MONSTERBIKE TÚRÁK – EXTREMITÁS A KÖBÖN

A rollerezést mindenki imádja! Hátha még mindezt a Bükk csodálatos erdeiben egy kétkerekű csodagép hátán próbálja ki az ember, akkor egyenesen függővé is válik. Adrenalin vadászoknak ajánlott a quad kerekkel felszerelt szörnyeteg, a monsterbike, mely olyan kihívás elé állít, ami biztos, hogy maradandó élményt okoz és hosszú távon az erdei száguldás rabjává tesz mindenkit!

Legyen élményteli a nyár, fedezzék fel Észak-Magyarország különleges gyöngyszemét, Lillafüredet!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek