Nyári élmények Szegeden

A színház és a komolyzenei koncertek kedvelői számára, a természet kedvelőinek, az egyetemistáknak is bőven kínál program lehetőséget az idei nyár Szegeden.

Benépesül a Dóm tér június 29-től, ugyanis kezdetét veszi a 2018-as Szegedi Szabadtéri Játékok. A programsorozat egészen augusztus végéig tart, melynek keretében az érdeklődők hat művet tekinthetnek meg. A skála igen széles, különböző műfajok közül lehet válogatni: lesz opera, musical, próza és komédia is. A következő előadások szerepelnek az idei év repertoárjában: Rigoletto, Hegedűs a háztetőn, A Notre Dame-i toronyőr, Rómeó és Júlia, Apáca show és Az úrhatnám polgár.

Szegedi Szabadtéri JátékokForrás: Travelo

A színház és a komolyzenei koncertek kedvelői számára közel sem ért véget a lehetőségek sora, ugyanis a Muzsikáló udvar és a Nyári Színházi Esték csábítják az érdeklődőket a Városháza udvarába. A Muzsikáló udvar kamarakoncertjei a komolyzene mellett más műfajok felé is kitekintenek, a Színházi Esték pedig könnyed szórakozást biztosítanak a fülledt nyári estéken.

Térzene a Klauzál térenForrás: Travelo

A júliusi hónap a Szeged Várjátékokról szól a Stefánián. Az idén már 16. alkalommal megszervezett esemény nagyszerű kikapcsolódási lehetőség akár családosok számára is, ugyanis a felnőtteknek szóló előadások mellett 5-e és 8-a között a Gyermeknapokon a legkisebbeké a főszerep.

Ha egy kicsit szeretnénk eltávolodni a város zajától, akkor a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje a megfelelő célpont. Június utolsó és július első napjai az egyik legkedveltebb gyógynövénynek, a levendulának lesznek szentelve. A Levendula napok keretein belül az érdeklődők egy 1000 tőből kialakított formaágyásban ismerkedhetnek meg a gyógynövénnyel, számos kísérőprogram mellett. Augusztus első hétvégéjén pedig a tóban megújuló lótusz virágzásáé a főszerep a XI. Lótusz napokon. Ezen a két napon igazi távol-keleti hangulat férkőzik a Füvészkertbe.

Néptánc az Alsóvárosi Ferences templomnálForrás: Travelo

Természet közeli élményt nyújt még a Szegedi Vadaspark is, ahol többek között megtekinthető Szeged egyik újszülött sztárja, a kis fehéroroszlán kölyök, Amali, avagy a nemrég érkezett három fiatal elefántbika is.

Az államalapítást a szegediek is méltó módon ünnepelik: a Huszár Mátyás-rakpart lezárásra kerül, és kezdetét veszi a Rakpartfeszt – a szegedi sörünnep, hazai és külföldi sörkülönlegességekkel, kirakodóvásárral és esti zenés programokkal.

Móra Ferenc MúzeumForrás: Travelo

A nyarat a hagyományokhoz hűen idén is a Szeged Ifjúsági Napokkal zárja a Napfény városa, amely idén már az 50. születésnapját ünnepli. Számos ismert hazai fellépő mellett az idei külföldi felhozatal is erősnek bizonyul, megfordul a Szegedi Partfürdőn Sean Paul, Jess Glynne és a Pet Shop Boys is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek