Új csúszdapark a mezőkövesdi Zsóry-fürdőben

A Zsóry Gyógy- és Strandfürdő 11 hektáros területén 728 méternyi új csúszdát használhatnak a fürdőzők, mely jól kiegészíti a 22 fedett és szabadtéri medencét. A fürdő egész évben vonzó célpont a családok számára.

Zsóry-fürdő látképe felülrőlForrás: Travelo

 A júniusban megnyílt vadonatúj csúszdaparkban 5-féle csúszdán egyidejűleg 8 pálya használható, mivel az egyik versenycsúszda 4 pályával rendelkezik. A csúszdák színei hűen tükrözik a matyó hímzés színvilágát. A részben fedett sárga-piros versenycsúszdán egyszerre 4-en mérhetik össze tudásukat, mivel időmérővel is ellátott. A kék színű anakondában és a zöld színű ufóban a zárt csőben kanyarogva láthatjuk meg végül a napfényt. A rózsaszín varázsalagútban hang- és fényeffektek, a sárga ingacsúszdán szédítő mélység teszi próbára a bátrabbakat, akik 1 és 2 fős csúszógumival is suhanhatnak.

Az új UFO csúszda.Forrás: Travelo

A 13,6 méteres modern indítótorony legfelső és középső szintjéről 2-2 csúszda indul. A 8,2 méteres magasságú szintről pedig a versenycsúszda 4 pályája startol. A csúszdákat 120 cm vállmagasság alatti vendégek nem használhatják biztonsági okokból, mivel az érkezési medencék vízmélysége 120 cm. A csúszógumis csúszdák esetén fontos tényező még a súly is, a gumik épségének megóvása érdekében 1 fő esetén 100 kg, 2 fő esetén 150 kg a maximálisan megengedett érték. A csúszdák kiegészítő jegy váltásával használhatók, mely egész napra korlátlan csúszást biztosít.

A csúszdák látképeForrás: Travelo

A nyári időszakban a strandfürdő hatalmas zöld területén számos szabadtéri medence vár kicsiket és nagyokat. A gyógyvizes medencék kivételével mindegyikben számos élményelem (gombák, buzgárok, masszírozó elemek, kisebb csúszdák) teszi feledhetetlenné a kikapcsolódást. Igen kedvelt a vendégek körében a tengert idéző nagyméretű hideg vizes hullámmedence, mely az egyedi körmedence közepében került kialakításra. Rosszabb időjárás esetén sem kell lemondani a vizes élményekről, hiszen a fedett élményfürdőben is számos élményelem található, nem beszélve a 3 csúszdáról. A legkisebbeket a szabadtéri és a fedett részen is gyermekpancsolók várják. A felnőttek csendes ellazulására pedig a Szaunavilág a legalkalmasabb hely.

Az egyik vidám gyerekmedenceForrás: Travelo

Szerezzen élményt egész családjának és még idén nyáron csobbanjanak Mezőkövesden!
Zsóry-fürdő – Az élmény, ami gyógyít
www.zsory-furdo.hu

A benti medencék látképeForrás: Travelo
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek