Családi program a Mátrában az év borászával

Május 25. és 27. között remek alkalom nyílik az üde, gyümölcsös mátrai borok kóstolására a hegyközség központjában, Gyöngyösön, ahol a Mátrai Bornapok alkalmával az év borászának borait is meg lehet kóstolni. A háromnapos fesztiválon fellép Vastag Tamás, a Beatrice és a Mystery Gang is.

A mátrai borvidék a legnagyobb hegyvidéki történelmi borvidékünk, borai pedig üde, gyümölcsös, friss zamataival lopták be magukat a borkedvelők szívébe. Elsősorban fehérborokban erős a vidék, de a 2017-ben az Év Bortermelőjének választott Szőke Mátyás életműve is bizonyítja: egészen kiváló vörösborok is készülnek a vulkanikus talajon termett szőlőkből.

Színes vásári forgatag vár minden látogatótForrás: Gyöngyös TDM

Most pedig visszautasíthatatlan ajánlatunk van azoknak, akik már szeretik, vagy még csak most fogják megszeretni ezeket a fantasztikus italokat, hiszen a Mátrai Bornapokon, május 26-a és 27-e között Gyöngyös Fő terén mutatkoznak be a borvidék legkiválóbb termelői, akik legszebb boraikkal várják a látogatókat.

A vulkanikus talajon termett szőlő a fehér és a vörös boroknak is jól áll!Forrás: Gyöngyös TDM


A fenséges zamatú borok mellett színes vásári forgatag és street food kavalkád várja a Gyöngyösre látogatókat, akik három napon át bulizhatnak éjszakába nyúlóan a Fő tér történelmi épületei között.

A buli sem kerüli el a BornapokatForrás: Gyöngyös TDM

A Mátrai Bornapokon zenél majd az idén negyvenedik születésnapját ünneplő Beatrice, koncerteznek a rockabilly királyai, a Mystery Gang, de Vastag Tamást is a fellépők között találjuk. A szervezők gondoltak a gyerekekre is, akiket meseelőadásokkal és gyermekkoncertekkel szórakoztatnak.

Május 26-a és 28-a között mutatkoznak be a borok Gyöngyös Fő terénForrás: Gyöngyös TDM


A Mátra hegyei és erdei kiváló lehetőséget adnak egy családi kirándulásra, a Mátra Múzeum, a Szent Bertalan-templom páratlan ritkaságokkal büszkélkedő kincstára, a közelben fekvő Mátrafüred, Sástó és Kékestető is hívogatja a látogatókat. Érdemes tehát erre a hétvégére felmenni a hegyekbe, Gyöngyösre, ahol az egész család remekül fogja érezni magát.

Bővebb információk a Bornapokról:

http://www.gyongyos-matra.hu/hu/esemeny/matrai-bornapok.html

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek