Napfény, halászlé, színház

A napfény városa idén nyáron is rendkívül színes programmal várja az idelátogatókat. Mind közül az egyik legizgalmasabb, most is az ország legnagyobb szabadtéri színháza, a Szegedi Szabadtéri Játékok műsora lesz.

A messzeföldön híres Szegedi Szabadtéri Játékok idén is várja kultúrára éhező rajongóit!Forrás: Armadillo

 Az aktív pihenés híveinek jó hírünk van. A város rengeteg gyönyörű szecessziós épülettel, műemlékekkel és számos túralehetőséggel várja a barangolni vágyókat. Szegedtől félórányi autóútra található a Fehér-tó és környéke, amely remek kirándulási lehetőségeket biztosít, sőt, madárlesre is kiválóan alkalmas.
Akik pedig inkább a városban maradnának, azok számára is rengeteg meglepetést rejteget Szeged. Érdemes ellátogatni a víztoronyhoz, melynek tetejéről megcsodálhatjuk a környéket, de nem érdemes kihagyni a város legrégebbi építményét, a Dömötör-tornyot sem, amelynek az alapjait még a 11. században építették. A polgármesteri hivatalnak helyet adó két bérház épület között találjuk a sóhajok hídját, amely Ferenc József látogatásának alkalmából épült a velencei híd mintájára.

Természetesen kötelező program a kivilágított Tisza-part is, de ha már kellőképpen elfáradtunk, ellátogathatunk Szeged egyik fürdőjébe. Élményfürdőzésre, wellnessre és gyógykezelésekre is van lehetőség.
Szeged neve mára már szorosan összeforrt a halászlével, ami nem véletlen. Ha valaki még nem kóstolta volna a híres szegedi halászlét, már csak ezért is érdemes ide ellátogatni. A gasztronómia mellett persze kulturális programokban is erős a város, több múzeum is várja a látogatókat, pl. a Móra Ferenc Múzeum vagy a Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum. A REÖK – Regionális Összművészeti Központ is mindig érdekes kiállításokkal lepi meg látogatóit.

Szeged a szecessziós művészet fellegvára is!Forrás: Armadillo

Idén június 29. után érdemes leginkább Szegedre látogatni, hiszen ekkortól hamisítatlan fesztivál-hangulat uralkodik egész Szegeden. Ez az ország legnagyobb csillagtetős színházának, a Szegedi Szabadtéri Játékoknak köszönhető, amelyre minden nyáron színházkedvelők tízezrei érkeznek. Amellett, hogy évről évre nagy sikerű, közkedvelt darabokat mutatnak be a Dóm tér látványos színpadán, a magyar színházi élet legnagyobb alakjai érkeznek ide.


Érdemes idén az évad nyitányára érkezni, hiszen Verdi Rigoletto c. operájában egy rendkívül látványos nyitóbállal készülnek elkápráztatni a közönséget. A nyitójelentben az egész színpad egy grandiózus báljelenetté alakul majd át, amely Náray Tamás és Tihanyi Ildi csodás ruhakölteményeivel egy igazi divatbemutató hangulatát idézi majd. A főszerepben Ludovik Kendit láthatjuk, aki Rigoletto-t, az ármánykodó udvari bolondot alakítja majd, de mellette László Boldizsár is visszatér a Dóm tér színpadára mint a herceg.

A Rigoletto idén egy divatbemutatóval versenyezhetne Náray Tamás és Tihanyi Ildikó csodás ruhakölteményeivel!Forrás: Armadillo

 Ezt Alföldi Róbert hatalmas sikert aratott rendezése, a Hegedűs a háztetőn c. musical követi majd július 5-7-ig, majd visszatér Szegedre A Notre Dame-i toronyőr is, egy igazán megható és felemelő musical. Ezután folytatódik a Szabadtéri shakespeare-i sikersorozata, hiszen július 27-29-ig minden idők legnépszerűbb love story-ja, a Rómeó és Júlia kerül a műsorra Hegedűs D. Géza rendezésében. Az évadot pedig az év nagy musicalpremierje, az Apáca Show zárja majd, amelyen soul és disco dallamokra bulizhatja végig a közönség az augusztust.
A nagy érdeklődésre való tekintettel több előadásból is extra előadásokat tartanak, de a jegyek így is rohamosan fogynak. Aki kedvet kapott ehhez a kihagyhatatlan fesztiválhoz, mihamarabb szerezze be a jegyét, hiszen napról napra egyre kevesebb belépő marad.

Jegyek: szegediszabadteri.jegy.hu

Ti idén ott lesztek Szegeden? :)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek