IZGALMAS kalandok várnak SZARVASON!

Hatalmas élmények a legszuperebb osztálytársakkal! Találkozzunk az ország egyetlen interaktív makettparkjában!

Szarvason, a történelmi Magyarország mértani közepén, az ország legnagyobb arborétumában található Mini Magyarország makettpark hazánk, Erdély és Felvidék történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit mutatja be.

Galéria: Kalandok várnak Szarvason!Forrás: Travelo

Az emblematikus épületek minden apró részletében kidolgozott kicsinyített mása megtalálható a Mini Magyarország makettparkban, az ország egyetlen interaktív makettparkjában mely diákok és pedagógusok számára egyaránt kötelező program rendhagyó tanórákhoz, kihelyezett tanítási napokhoz, egy vagy többnapos osztálykirándulásokhoz egyaránt. Közel 500 méternyi mini vasúti sínen, alagutakon, hidakon átkelő mini mozdonyok – melyeket a látogatók indíthatnak gombnyomással - és a mini Balatonon, illetve a mini Dunán ringatózó hajó és vitorlás makettek mellett közel 100 emblematikus épület, kastély, templom, vár, állomásépület rejt mozgó vagy hangzó meglepetést!

További információ: www.minimagyarorszag.hu

e-mail: info@minimagyarorszag.hu

Tel: 66/312-344

Szarvasi Arborétum

A Szarvasi Arborétum -óriás mamutfenyőivel, magnóliafáival és további lenyűgöző növénycsodáival- igazán emlékezetes, kalandokban gazdag osztálykirándulás helyszínéül szolgálhat. Az ország legnagyobb arborétumának számos újdonsága a természetismeret órára igen hasznos információkat nyújtó szakvezetés mellett a teknőskifutót, ásványokat, kaktuszokat rejtő üvegház és a frissen megnyílt Titkos Kert kínál szuper programokat.

Pepi gróf Varázstanyájában, a park interaktív botanikai múzeumában érintőképernyős játékos elemek, kézzel fogható érdekességek várják a gyerekeket és kísérőiket.

Galéria: Kalandok várnak Szarvason!Forrás: Travelo

Az Arborétum kikötőjében a Katalin sétahajó fedélzetére is felszállhatunk, ahonnan az egykor tengerész hajóskapitány szórakoztató idegenvezetése mellett, a Körösről csodálhatjuk meg rabul ejtő környezetben Szarvas kiemelkedő látnivalóit, a vízből növő mocsári ciprusokat, a Történelmi Magyarország mértani közepének emlékművét és a több díjat is elnyert Viziszínházat.

További információ: www.pepikert.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek