Visegrád várja Önt!

Ha még nem jártál Magyarország egyik legkisebb, de annál izgalmasabb programokat kínáló városában, akkor itt az ideje, hogy felvedd a bakancslistádra!

Galéria: Programok a DunakanyarbanForrás: Travelo

Itt a jó idő, megjött a kiránduló kedved vagy eltöltenél egy különleges hétvégét valahol, messze a hétköznapoktól? Akkor Visegrád a neked való hely! Látogass el Luxemburgi Zsigmond és Mátyás király palotájába, vagy a méltán híres panorámával büszkélkedő Fellegvárba! Vegyél részt a Salamon-toronyban egy lovagi tornán, íjászkodj és hajíts csatacsillagot! Élvezd a kalandparkot és a hajókirándulást, vagy egyszerűen csak érezd a történelmi lüktetést a festői környezetben, a Dunakanyar szívében!

Galéria: Visegrádi vár - Nemzetközi PalotajátékokForrás: Travelo

Visegrád az élő középkor, a kultúra és a kalandok városa. A település évente több mint 30.000 diákot és közel félmilliómagyar és külföldi turistát fogad szervezett programok keretében az idei évben pedig már 33. alkalommal rendezték meg a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokat, Európa egyik legnagyobb középkori fesztiválját. A középkor mellett a római kor hagyományainak bemutatása is fontos szerepet kap, a tavaszi Parilia ünnep és az őszi Quadriburgiumi Játékok megrendezésével. A Visegrádi Nyár programsorozat keretében májustól-szeptemberig színvonalas szabadtéri koncertek és színházi előadások szórakoztatják a közönséget, a tavaly októberben újra nyílt Duna art mozi pedig egész évben várja a filmek szerelmeseit.

Az aktív kikapcsolódást keresők számára a téli-nyári bobpálya, a Canopy, a két kalandpark és a gokart pálya biztosít alkalmat a szórakozásra. A Dunakanyar szívében fekvő település emellett páratlan lehetőségeket kínál a természetjárók számára is. A túraútvonalak szinte a szállodák bejáratától indulnak és néhány méter megtétele után máris gyönyörködhetünk a hegyek és a Duna csodálatos látványában. A tanösvények, a megújult Spartacus-ösvény és a Prédikálószék új kilátója szintén rengeteg látogatót vonz. De télen sem unatkozhatunk, hiszen a mogyoró-hegyi mini gleccser az egész síszezon alatt üzemel, sok örömet szerezve a téli sportok szerelmeseinek.

A Visegrádon kiránduló vagy itt pihenő vendégek a hét minden napján változatos programok közül választhatnak. A helyi TDM iroda heti garantált programkínálata idén jelentősen gazdagodott, elsősorban a MAHART-nak köszönhetően. A kedvezményfüzet, mely elérhető a MAHART, MÁV és VOLÁN pénztárakban is, 50 kiemelt kedvezményt kínál egész évben a Visegrádra látogatók számára.

A főváros közelségének köszönhetően a Dunakanyar kiemelt célpontja nem csak a belföldi, hanem a nemzetközi idegenforgalomnak is. A Budapestről induló egy napos túrák az egész Dunakanyart érintik, ezért is kiemelkedően fontos a Dunakanyar, mint turisztikai desztináció egységes fejlesztése. A jellemzőeneurópai, japán és kínai csoportok mellett az utóbbi években indiai, maláj és thaiföldi turisták is egyre nagyobb számban választják úti célként Visegrádot, emellett évről évre bővül a szállodahajókkal érkező vendégek száma is.

A közeljövőben megvalósuló fejlesztések közül kiemelkedik a visegrádi várrendszer felújítása, az EuroVelo 6 kerékpárút megépülése és a városi csónakkikötő létrehozása, melyek tovább bővítik majd a látogatók számára nyújtott szórakozási és kikapcsolódási lehetőségeket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek