Víz, varázslat, élmény, SZARVAS

  Szarvas, Békésszentandrás egy teljes hétre is elég élményt kínál a baráti társasággal,vagy családdal érkezőknek.

  A Körös-mente, Szarvas, Békésszentandrás és Kondoros egy teljes hétre, de akár egy kéthetes nyaralásra is elég élményt, programot és látnivalót kínál a baráti társasággal, családdal vagy éppen párban érkezőknek.

  A környék látnivalóinak és programjainak középpontjában a víz áll. Kevesen tudják, hogy a Holt-Körös Magyarország ötödik legnagyobb állóvize. A holtág 30 kilométeres hosszán strandolásra, horgászásra, evezésre, a holtággal párhuzamosan futó gát pedig kirándulásra, biciklizésre, futásra, kutyasétáltatásra egyaránt tökéletes és gyönyörű terep.

  Galéria: Víz, varázslat, élményFotó: photos by Baksi

  Szarvas és környéke országszerte ismert a kajakosok és kenusok körében is, hiszen a Holt-Körös rendkívül hangulatos edzési, felkészülési környezetet biztosít a profi sportolók számára is, de az amatőr evezősök, túrakenusok is biztonságos körülmények között hódolhatnak szenvedélyüknek. Az utóbbi években egy új, országszerte mind divatosabb sportág, a sárkányhajózás is megjelent a vízen, ami nagy népszerűségnek örvend.
  Aki a hajókázást evezés nélkül részesíti előnyben, a Boglár és a Katalin II. sétahajóval, Demeter István hajóskapitány szórakoztató idegenvezetése mellett hajózhatja be holtág szarvasi szakaszát. 

  Galéria: Sokszínű SzarvasFotó: photos by Baksi

  Horgászoknak súgunk: a Szarvas, illetve Békésszentandrásnál húzódó Kákafoki- Bikazugi-holtág a környék legjobb horgászhelye. A közvetlen vízparti , jól felszerelt békésszentandrási és szarvasi nyaralókhoz beetetett horgászhelyek, csónakok is tartoznak a legtöbb helyen, így bátran mondhatjuk, hogy ez a holtág igazi paradicsom a horgászok számára.
  Szarvas a történelmi Magyarország közepe, amit a Szarvasi Arborétumtól néhány száz méterre található malom-emlékmű jelez. Aki fogékony a történelmi jelentőségű látnivalókra, annak legalább egyszer kötelező elzarándokolni ide.
  Aki gyerekekkel utazik a környékre és van kedve autentikus környezetben, egy tanyán kipróbálni, megtanulni a szalmafonás vagy a gyöngyfűzés csínját-bínját, annak érdemes meglátogatnia a város határában lévő Sárarany Szalmaportát.
  A Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország makettparkban, az ország egyetlen interaktív makettparkjában hazánk épített örökségének, emblematikus épületeinek minden apró részletében kidolgozott kicsinyített mása megcsodálható.
  A híres Szarvasi Arborétumban a látogatók előtt további területet nyitottak meg, így immár 65 hektárnyi „ óriás kertben" gyönyörködhetnek a látogathatók.

  A Körösvölgyi Állatparkban a vendégek testközelből ismerhetik meg a Dél-Tiszántúl egykor és ma is honos állatfajait. A park legnagyobb attrakcióját az európai bölények jelentik, melyek a Maros és a Sárrét közti terület régmúlt élővilágát idézik.

  Szarvas egyik legkülönlegesebb és leghangulatosabb nyári programhelyszíne a Szarvasi Vízi Színház. Nyáron minden nap láthatnak itt színházi előadásokat a érdeklődők, melyek különlegességét az adja, hogy a Holt-Körösre nyúló színpad mögött a díszlet maga a Körös, a mocsári ciprusokkal, illetve a színházzal egyidős fahíddal.

  Bővebb információk:

  Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület:

  www.korostourist.hu, info@korostourist.hu

  Tel: +36 66 311-140

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!