Prince zenészei és zenéi Veszprémben

Prince legnagyobb slágereit játsszák egykori zenészei az idei VeszprémFesten. A The New Power Generation mellett Richard Bona, Heather Small (M People) és Tom Jones lesznek a zenei fesztivál sztárjai.

A The New Power Generation élőben az 1990-es Nude Tour során, albumon pedig az 1991-es Diamods and Pearls-szel mutatkozott be, amelyről több dal került föl a Billboard slágerlistájára, mint bármely más, a Purple Rain óta kiadott Prince albumról. A Prince-szel közösen eltöltött több mint két évtizeddel a hátuk mögött az együttes kétségkívül az egyik legsikeresebb kísérő bandává vált a világon.

Galéria: Prince zenészei és zenéi VeszprémbenFotó: Carson Brink

A The NPG 1990 és 2013 között volt Prince kísérő zenekara. Utoljára 2013-ban játszottak együtt, de 2015-ben a csapat néhány tagja újra összeállt, hogy Prince-szel megalkossák az énekes utolsó stúdió albumát, a Hit n Run Phase Two-t.

A 2016. októberi minnesotai "Official Prince Tribute Concert" sikerére alapozva határozták el, hogy folytatják a közös zenélést, és a „Celebrating Prince" koncertsorozattal ünnepelik a művészt és zenéjét. A The NPG tagjai szinte az eredeti felállásban, több, Prince zenei-baráti köréből érkező vendég énekessel érkeznek. A csapat zenei igazgatója, Morris Hayes már a Diamonds and Pearls turnén is részt vett Prince-szel és az NPG-vel, később Prince zenei igazgatója lett, miközben 2012-ig az NPG billentyűseként játszott – ő volt a leghosszabb ideig tagja az együttesnek.

Galéria: Prince zenészei és zenéi VeszprémbenForrás: Travelo

Európai turnéjuk részeként a VeszprémFest záró napján, július 15-én a Veszprém Arénában legnagyobb slágereiket adják elő, nem hiányzik majd a listáról a Let's Go Crazy, Kiss, U Got the Look, Nothing Compares To You Diamonds & Pearls, Cream és a Purple Rain sem.

Újdonság idén, hogy a fesztivál szabadtéri színpadának helyszíne változik; a Püspöki Palota rekonstrukciója miatt a színpad a várból az egykori érseki pihenőhelyre, a História Kertbe költözik, ahol egy zöldebb, lazább környezetben két koncertet is láthatunk.

A fesztivál nyitónapján, július 12-én Richard Bona lép fel Mandekan Cubano formációjával, hogy bemutassák az afro-kubai projekt új, 2016-os albumát, a Heritage-t. Bona egyébként visszatérő előadója a VeszprémFestnek: 2005-ben quintetjével, 2008-ban pedig a kongói Lokua Kanzával és a martinique-ról származó énekes, zeneszerző Gerard Totoval közösen léptek színpadra Veszprémben.

Másnap, július 13-án pedig Heather Small, az M People együttesénekese lép színpadra. Small 11 millió eladott lemezzel, 2 Brit Awards és a Mercury Music Prize díjjal és számtalan világturnéval a háta mögött érkezik Veszprémbe, első magyarországi fellépésére. Az M People együttes tagjaként Heather a '90-es évek egyik meghatározó hangjává vált olyan slágerekkel, mint a „Moving On Up", „One Night In Heaven" vagy a „Search For The Hero".

És végül a fesztivál legnagyobb sztárja: július 14-én egy élő legenda, Tom Jones énekel – a nagy érdeklődésre tekintettel – a Veszprém Arénában. Ő azon kevés zenei előadók egyike, akik a modern popzene hajnalán kezdték meg a pályájukat, és a mai napig fontos lemezekkel és fellépésekkel állnak a közönség elé. Amellett, hogy népszerűsége előadóművészként és lemezkészítő művészként öt évtizede töretlen, 76 évesen legutóbbi albumjairól életpályája eddigi legjobb kritikáit zsebelhette be. A koncertre jegyek még korlátozott számban kaphatók.

Bővebb információ és jegyvásárlás a fesztivál honlapján: http://veszpremfest.hu/

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek