Málta, egy falatnyi paradicsom

Málta, egy falatnyi paradicsom

Kristálytiszta tenger, sziklás partok, aprócska homokos öblök, szikrázó napsütés, 7000 év történelem, igazi gasztronómiai élmények, hamisítatlan mediterrán hangulatú szigetek, igazi angol humorral, több hétre elegendő látnivalóval, forgatagos ünnepekkel, egész nyáron garantált meleggel Európa legdélebbi csücskén. Mindössze 320 km2-en, Máltán.

A Földközi-tenger szívében, Budapesttől mindössze kétórányi replülőútra igazi aktív nyaralás vár mindenkit. Az idei nyári főszezonban a Wizz Air heti öt és a Ryanair további heti két közvetlen Budapest-Málta járatának köszönhetően szinte bármelyik nap elrepülhetünk Máltára.

Galéria: Málta, egy falatnyi paradicsomForrás: Travelo

Málta, egy a Földközi-tenger apróbb szigetcsoportjai közül, mégis markánsan más, mint a többi. Málta, Gozo, Comino valamint az aprócska, lakatlan Cominotto és Filfla szigetek sok természeti és emberalkotta kincseket rejtenek.

Az ország temérdek történelmi és természeti látnivalójával, gazdag kultúrájával, színes ünnepeivel, kulturális eseményével, szabadtéri és színházi fesztiváljával az év minden időszakában folyamatos programlehetőségeket biztosít. Egész idényben egymást érik a különböző történelmi korokat idéző utcai felvonulások, zenés ünnepek, tűzijátékok. A legismertebbek az ún. festák. Málta egy erősen katolikus ország több mint 360 templommal. A templomok védőszentjeit igen különös becsben tartják és tiszteletükre színpompás búcsúkat rendeznek. A sziget egész nyáron a festáktól hangos, hisz a templomok nagy száma miatt nincs olyan hétvége, hogy valamelyik templom ne tartaná védőszentje ünnepét.

 

Galéria: Málta, egy falatnyi paradicsomForrás: Travelo

 Nem csak a főváros, Valletta katonás rendben megtervezett utcáit, házait, vagy a Nagymesterek Palotáját ismerheti meg, de felfedezheti Málta ösi múltját, földalatti kultikus világát, a világhírű Hypogeumot vagy a megalitikus templomokat. Az időuzatásból nem maradhat ki Málta egykori fővárosa Mdina sem, melynek hajdani elővárosában isz. 60 környékén Szt Pál gyógyított és térített. Gozon járva felfedezhetjük a kisebbik sziget fővárosát, Victoriát, az Azúr Ablakot, vagy a sólepárlókat. A Kék Barlangban csónakázva megcsodálhatjuk a tiszta vízben kirajzolódó korallokat és Valletta mellett behajózhatjuk a Földközi-tenger legnagyobb természetes kikötőjét a Grand Harbourt.

Málta kétnyelvű ország – mind a máltai mind az angol hivatalos nyelve Máltának – és mint ilyen bővelkedik a kiváló színvonalú angol nyelviskolákban.

A víz szerelmesei pedig egy nagyon különleges, roncsokban gazdag tenger alatti világot ismerhetnek meg, ha búvárkodásra adják fejüket. Málta egy igazi búvárparadicsom.

Fedezze fel Ön is a Földközi tenger rejtett kincsét, Máltát!

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek