"Melegedjen fel" Szeged fényeitől télen is

„Melegedjen fel" Szeged fényeitől télen is.

Szeged, „A napfény városa", decemberben „Az Adventi fények városának" is nevezhetjük. Az egész város gyönyörű díszkivilágításban pompázik egészen január végéig. Magyarország legszebb tere ad helyszínt a Szegedi Karácsonyi Hetek kézműves adventi vásárának. A Szegedi Fogadalmi Templom tövében a hazai kézművesipar remekművei mellett Dél-Magyarország legnagyobb szalmalabirintusa várja a kicsiket és szüleiket. A Dóm Téri Karácsonyi Hetek egyik leglátványosabb produkciója az a gigantikus méretű Mesés Kastély, amely számtalan kézműves foglalkozás mellett Csukás István "életnagyságú" mesehőseivel kápráztatja el az érdeklődőket.

Testet melengető forróital-különlegességek, ínycsiklandó gasztronómiai specialitások és egy ünnepi találkahely vár bennünket a Dugonics téren. A Szegedi Karácsonyi Hetek kedvence, a 6 méteres "világító szarvas" mellett megcsodálhatjuk a gyönyörű karácsonyi fényekben úszó fákat is.

Galéria: Szeged fényeiForrás: Travelo

A város egyedülálló építészeti alkotásokkal rendelkezik. Szecessziós épületeink, mozgalmas homlokzatukkal, újszerű stilizált növényi motívumaikkal festői hatást keltenek. Legjelentősebb szecessziós épületeink az új Zsinagóga, mely az ország egyik legszebb hatású belső terét rejti és a Reök-palota, mely a szegedi szecesszió legtermékenyebb mesterének Magyar Edének a fő műve.

A közelmúltban nyitott meg a Dóm Látogatóközpont, mely többek között magába foglal egy multifunkciós kiállító teret az altemplomban. A terepszint alatti helyiségsor újratervezése során információs pultot, zarándok büfét, art shopot és könyvesboltot alakítottak ki. Átalakult a liturgikus tér, új padsorokkal bővültek a kereszthajók, javult az akusztika és nem csak a nyugati-, hanem a Dömötör torony is megnyílt a látogatók előtt.

A Móra Ferenc Múzeum ide nagy volumenű kiállítása, a Pompei – Élet és halál a Vezúv árnyékában című kiállítás, mely három helyszínen, március végéig látogatható. A kiállítás egyediségét, különlegességét az adja, hogy a Pompeji ásatás tárgyaiból kiállítás eddig nemhogy Magyarországon, de még Közép-Kelet Európában sem került bemutatásra, így Szeged ad először otthont ennek a páratlan értékű kollekciónak.

Tematikus sétákkal szeretnénk minél színesebben megmutatni azokat a rejtett kincseket, érdekességeket, melyeket a laikus szemek nem láthatnak. Kávéházi, irodalmi, színházi, egyházi sétákon vehetnek részt a városunkba látogatók.

Elérhetőségek:

Tourinform Szeged

6720 Szeged, Dugonics tér 2.

Tel.: +36 62 488 690

szeged@tourinform.hu

http://szegedtourism.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek