Feltöltődés az ország tetején

Minőségi borok, forró szauna és zavartalan hegyvidéki panoráma várja a Mátrában!

Hullámzó erdők, festői hegyvonulatok és a varázslatos színekben pompázó őszi természet – ez veszi körbe a Montem Vendégház látogatóit. A családias léptékű – mindössze 7 szobát rejtő –, de kifejezetten modern épületet úgy tervezték, hogy szinte mindenhonnan csodálatos kilátást biztosítson a környező tájra. Mivel a vendégház az ország legmagasabban fekvő településének szélén, a természetvédelmi terület határán fekszik, a csend szinte tapintható... Mintha a rohanó hétköznapokból egy másik világba csöppentünk volna.

Az alpesi stílusú vendégház egyszerre kelt rusztikus és elegáns hatást. A falakat sok helyen fa borítja, az egyedi tervezésű, organikus anyagból készült bútorok és kiegészítők ugyanakkor meleggé és otthonossá varázsolják a belső tereket. Az alsó szint nagy részét elfoglaló közösségi térben különösen kellemes a kandalló melletti fotelekben ücsörögni, és nézni az alkony fényeit.

Galéria: Egy csepp Alpok a MátrábanForrás: Travelo

 Wellness a tökéletes kikapcsolódásért

Ha mindez nem lenne elég, a Montem Vendégház többféle wellness szolgáltatást kínál. A kültéri fűtött dézsában még a hűvösebb őszi napokon is lehet fürödni, de a finn és az infra szauna szintén segít a relaxálásban. A napot a vacsorára felszolgált ételkülönlegességek koronázzák meg, amelyek mellé a Mátra legjobb pincészeteinek borait is megkóstolhatjuk.

Galéria: Egy csepp Alpok a MátrábanForrás: Travelo

 Harmóniában a környezettel

A Montem Vendégház szó szerint szerves része a tájnak – nemcsak a tájolásában, hanem a működésében is. A mellékhelyiségeket például esővíz öblíti, a meleg víz 80 százalékát pedig napkollektorok állítják elő. A társalgóban található kandalló szintén összeköttetésben áll a ház fűtési rendszerével, így az elégetett fa minden energiáját hasznosítják. Még a konyhán is a környékbeli őstermelők alapanyagaiból főznek, ami hamisítatlan mátrai ízvilágot ad az ételeknek, és egyúttal a környezetet is óvja.

Szívesen töltene néhány napot a Mátra szívében? Foglaljon szállást a Montem Vendégházban!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek