Viszlát télen

Viszlát télen.

Debrecenben mindig történik valami. Ez természetesen az év utolsó hónapjára is igaz, hiszen decemberben az egész város ünnepi fénybe borul, a városlakók együtt hangolódnak az ünnepekre a város karácsonyfájánál és az adventi koncerteken, a karácsonyi kézműves vásárban pedig egy finom forralt bor vagy kürtőskalács mellett böngészhetünk a legszebb karácsonyi ajándékok között. A karácsonyi vásárlási láz fáradalmainak enyhítésére mi lenne ideálisabb hely, mint az Aquaticum SPA, ahol a gyógyító termálvíz és a mediterrán élményfürdő garantáltan új erővel ruház fel bennünket.

Az adventi időszak november 27-én veszi kezdetét Debrecenben, ekkor nyit meg ugyanis a belvárosi sétálóövezetben a karácsonyi kézműves vásár. A Kossuth téren, a Református Nagytemplom előtt felállított város karácsonyfájánál az adventi vasárnapok a közösségben megélt karácsonyvásár lehetőségét kínálják felekezetek, hagyományőrzők, művészek közreműködésével, közös gyertyagyújtással. Az ünnepi ráhangolódást, készülődést karácsonyi koncertek, kézműves vásár, valamint a karácsony előtti utolsó hétvégén a „Nyitott Városháza" programjai segítik.

Galéria: Viszlát télenForrás: Travelo

A december egyik leghangulatosabb rendezvénye minden évben a Nemzetközi Betlehemes Találkozó, melyet idén december 10. és 12. között tartanak a Belvárosi Közösségi Házban. A rendezvény a Kárpát-medencében élő magyar hagyományőrző csoportok téli ünnepköri játékainak egyik legrangosabb hazai szemléje, mely minden alkalommal látványos felvonulással veszi kezdetét. A betlehemezők különleges népi jelmezekben, énekelve vonulnak végig a város főutcáján, majd a főtéren felállított színpadon adnak ízelítőt településük, térségük karácsonyi népi hagyományaiból.

Bár egy év alkotói szabadságra visszavonult, Caramel idén ősszel mégis nagyszabású koncertturnéval ünnepli meg tízéves pályafutását. A turné körútból természetesen Debrecen sem maradhat ki, december 10-én a Kölcsey Központban láthatjuk viszont sokunk kedvencét. Caramel jubileumi koncertje minden bizonnyal az adventi időszak egyik legmeghittebb koncertje lesz.

Az adventi időszak nem mindenki számára csak a lelki ráhangolódásról, az ünnepi készülődésről, sokkal inkább a karácsonyi ajándékvásárlásról szól.

Galéria: Viszlát télenForrás: Travelo

A vásárlási lázban könnyű elfáradni, hiszen év végére lelki és fizikai erőtartalékaink is lemerülőben vannak. Egy pihentető délután a debreceni termálfürdőben, egy pezsgő csobbanás a mediterrán élményfürdőben, vagy egy hangulatos szauna szeánsz garantáltan új energiákkal tölt majd fel bennünket. Minderre a debreceni Aquaticum szálloda- és fürdőkomplexumában egy helyen van lehetőség. A felhőtlen pihenésről kedvezményes csomagajánlatok és kiegészítő wellness szolgáltatások gondoskodnak.

Természetesen a télnek is van egy szépsége, melyet a Debrecent körbeölelő Erdőspusztákon lovas szánról csodálni, kihagyhatatlan élmény.

Aki Debrecenben tervezi tölteni a 2016-os év utolsó napjait, számos szilveszteri program közül választhat. Ezek közül a legnagyobb szabású kétség kívül a Kossuth téri óév-búcsúztató utcaparti lesz, ahol Debrecen város lakói együtt mulatják át az év utolsó napját. A színpadi sztárfellépők igazi utcabáli hangulatot varázsolnak az éjféli visszaszámolásig. Éjfélkor megszólalnak a Nagytemplom harangjai, és a Himnusz eléneklése után tűzijáték teszi varázslatossá az újév első perceit.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek