Ízek, színek,dallamok az őszi szünetben,Debrecenben

Debrecenben az őszi szünetben.

Debrecenben augusztus 20-ával minden évben véget ér valami, de ősszel ismét rivaldafénybe öltözik a város. A virágkarnevál virágai ilyenkor a bódító virágpiacon, színei a tereken, parkokban, múzeumokban, kirakatokban, dallamai a koncerttermekben, színpadokon ejtik rabul a látogatókat.

A figurások már szélesre tárták a Vojtina Bábszínház kapuit, a felnőtteket új premierek várják a Csokonai Nemzeti Színházban (Kőműves Kelemen, A denevér - a teljesség igénye nélkül), a komolyzene rajongói pedig új koncertsorozatok közül választhatnak.

Az új szemeszterrel az ország legnagyobb klubhelységében, a Hallban is beindulnak a hétköznapoknak lendületet adó fergeteges egyetemi partik.

A nap korábban nyugszik, de ez csak eggyel több indok arra, hogy engedjünk a belváros szórakozóhelyeinek pezsgő éjszakába hívó csábításának. Miért is ne tennénk, amikor a hűvös reggelre a forró, lazító termálfürdő gondolata válaszol, energiát adó masszázzsal és feltöltő szauna szeánsszal.

Galéria: Debrecenben az őszi szünetbenForrás: Travelo

Az ősz nem csak színeiben és dallamaiban, de ízeiben is élményt nyújt. Egy gőzölgő kávé mellet a Nagyerdei Víztorony kávézójában az erdő közepén lehet lazítani, egy finom forró csoki és sütemény egy hangulatos belvárosi cukrászdában pedig kihagyhatatlan délutáni program. Debrecent senki sem hagyhatja el anélkül, hogy megkóstolta volna az eredeti debreceni páros kolbászt. És persze az ősz velejárója az újbor és a libalakoma ünnepe is, mely kötelező program mindenkinek, minden Márton-napon a Kossuth téren (2016. 11.11-13.)

Két hónap kell, hogy a Debreceni Őszi Fesztivál program-kavalkádjának minden előadására sor kerüljön. Idén ősszel olyan előadók szórakoztatják majd a közönséget, többek között mint Bródy, Harcsa Veronika. A kulturális élménysorozat egyik leglenyűgözőbb darabja kétség kívül az egyedül Debrecenben bemutatásra kerülő Jézus Krisztus Szupersztár lesz a Madách Színház előadásában. A Szirtes Tamás rendezésében november 19-én a Főnix Csarnokban megvalósuló musicalben olyan népszerű sztárok játsszák a főszerepeket, mint Feke Pál, Serbán Attila, Gallusz Nikolett és Csonka András. Kétség sem fér hozzá, hogy a legizgalmasabb programnak e mellett a Halloween ígérkezik. A Kerekerdő Élménypark horror-cirkuszában egyik ámulatból a másikba eshetnek délután a félelmet nem érző gyerek, este pedig a rémiszthetetlen felnőttek.

Akkor sem kell aggódni, ha esetleg eleredne az eső, hiszen az Aquaticum termál és élményfürdőben egész évben nyár van, az Agóra Tudományos Élményközpont és a Small World pedig nem csak, hogy jó kis menedék eső elől, de fantasztikus interaktív program.

Galéria: Debrecenben az őszi szünetbenForrás: Travelo

A város klasszikus látnivalói (Református Nagytemplom, Református Kollégium...) múzeumok, galériák tovább színesítik az őszi mindennapokat. A Déri múzeumban történelmi kapukon és korokon átlépdelve megismerhető a régió néprajza, egy életfát megmászva fel lehet jutni „a csillagos égbolt lakóihoz" az egyiptomi túlvilágra, és eljutni a távol kelet egzotikus tájaira. A MODEM, Közép-Európa legkorszerűbb művészeti intézménye, Magyarország egyik legjelentősebb kortárs képzőművészeti magángyűjteményével rendelkezik, mely az izgalmas múzeumpedagógiai révén minden korosztály számára élmény.

Az őszi szünet így igazi kikapcsoló, feltöltő élmény Debrecenben, bármire is vágyik. Élje meg álmait Debrecenben ősszel is!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek