A rejtélyes Veszprémi Állatkert

Földünk mindegyik lakója rendelkezik valamilyen izgalmas tulajdonsággal. A Veszprémi Állatkertben számos különleges állatfajjal találkozhatunk, sőt évmilliókkal ezelőtti titkokra is fény deríthetünk.

Miért is szeretjük olyannyira a rejtélyeket? - A felfedezés öröme miatt, amikor kitárul előttünk és részesei lehetünk egy ez idáig ismeretlen világnak. És mi lehet izgalmasabb rejtély számunkra, mint a minket körülvevő, ám mégis titkok mögé burkolózó állat- és növényvilág? Hiszen mindannyian tudjuk, hogy az egyenlítő vonalát végigszelik sűrű esőerdők és dzsungelek, míg a földgolyón tovább haladva végtelen szavannákkal találkozunk. Hallottunk már a Himalája hófödte hegycsúcsairól, úgy, ahogy Szibéria végtelen fenyveseiről is. Látszólag ismerjük bolygónkat, azonban az igazság az, hogy a valódi felfedezés csak most kezdődik.

Vajon kik lakják azokat az apró odúkat a szavannák síkságain? Vagy az oázisok mellett kitől származnak azok a lábnyomok, az egészen aprótól az óriásig? A dzsungelek halk neszeit vajon csak a fák lombjai adják, vagy valaki tényleg ott leselkedik a bozótban? Körül vesznek minket a rejtélyek, egyszerre hátborzongatóak és izgalmasak, különlegesek és hívogatóak.

Még mielőtt elkezdenénk drága repjegyek után nézni, álljunk meg egy pillanatra. Lehet, hogy nincs is olyan messze tőlünk a felfedezésre váró természet?

Bizonyára nincs, ha ellátogatunk Veszprémbe és a messze földön híres állatkertjébe. A dunántúli város dombjai közt húzódó vadaspark nem egy egyszerű állatkert, ketrecekbe zárt hüllőkkel, emlősökkel és más érdekes állatokkal. Akik belépnek a kapuin, részesei lesznek egy különleges felfedező túrának. A túra során testközelből ismerhetik meg számos különleges és nem hétköznapi állat életét és titkait, a pingvinektől kezdve, az afrikai zebrákon át az óriáskígyókig.

Galéria: Rejtélyes Veszprémi ÁllatkertForrás: Travelo

Milyen mókásan játszanak a csuklyásmajmok az ágakon! De vajon egyszerű játékról van csak szó, vagy valami komolyabb csetepaté készülődik a csoporton belül? A furcsa és különböző hangokkal mintha beszélgetnének egymással és velünk, de vajon mit akarnak mondani? Békésebbnek tűnnek az amott legelésző zebrák. Ha megpróbáljuk megfejteni az ő legnagyobb titkukat, bizony nem lesz könnyű dolgunk, hiszen már Darwin is dilemmázott azon, hogy fehér alapon fekete, vagy feketén fehérek-e azok a csíkok. Az állatkerti felfedezőtúránkon ennek a rejtélynek a megoldásához is közelebb kerülhetünk. A pápaszemes pingvinek nevükkel ellentétben egyáltalán nem viselnek szemüveget, akkor mégis miért hordják ezt a furcsa díszt magukon? Talán így akarnak imponálni a látogatóknak? Ha meglátogatják őket, erre is fény derülhet.

Galéria: Rejtélyes Veszprémi ÁllatkertForrás: Travelo

Földünk ezernyi lakója közül számos állattal megismerkedhetünk a Veszprémi Állatkertben. Azonban a felfedezőtúránk itt még nem ér véget. A valódi rejtélyek azokat az évmilliókkal ezelőtt élt őslényeket övezik, akiket eddig csak képeken láthattunk. Ma már nem bóklásznak hatalmas Stegosaurusok a szavannákon, akkor mégis hogyan ismerhetnénk meg őket és társaikat? Az állatkerti felfedezőtúránk egyik legizgalmasabb állomása az idén megnyílt Dinó Park, ahol 30 életnagyságú dinoszaurusz szoborral találkozhatunk a békés, ám óriási növényevőktől egészen a félelmetes T. Rexig. És hogyan ismerhetjük meg évmilliók után is ezeket az állatokat? A Dinó Parkban erre is fény derül, hiszen belekóstolva az őslénykutatók munkájába, egy valódi ásatáson is részt vehetünk, ahol a homokból értékes kincsek, vagy akár egy dinoszaurusz csontváz is előbukkanhat.

Egy felfedezőtúra mindig izgalmasabb, ha többen nézünk szembe a rejtélyekkel. Akár családunkkal, anyuval és apuval, akár barátokkal, osztálytársainkkal, a Veszprémi Állatkert felejthetetlen élményeket kínál ősszel is az ide látogatóknak.

További információ:

http://www.veszpzoo.hu/

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek