I. Hajós Fesztivál a Balatonon

Az ősz sem ígérkezik unalmasnak a Balatonon, ahol szeptember 17-18-án rendezik meg az I. Hajós Fesztivált és Kulturális Napokat Siófokon, méltóképpen megemlékezve a 170 éves balatoni hajózásról is.

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) és Siófok hagyományt szeretne teremteni a siófoki hajóállomásra tömegeket csábító új őszi fesztivállal. A rendezvény egyrészt bemutatja a nagyközönségnek a hajós hivatást és életformát, másrészt megannyi hajózással kapcsolatos élményt kínál színes családi és kulturális programok kíséretében.

Szeptember 17-én szombaton 10 órakor ünnepélyes megnyitóval és koszorúzással indul a fesztivál, megemlékezve a Balatoni Hajózási Zrt. 170 éves múltjáról. Ezt követően előadások, sétahajó programok, koncertek, főzőverseny és bemutatók követik egymást.

A nap a Buborék, aztán a Brassdance Együttes fellépésével, Radics Gigi koncertjével, majd lampionos vitorlás-felvonulással ér véget.

A nap folyamán gyerekprogramok, gyerekfoglalkozások is zajlanak. Meg lehet tekinteni a

Hajómodell és hajó-makett kiállítást, valamint a 170 éves a Balatoni Hajózás című minikiállítást. A vízimentők és vízirendőrök ízelítőt adnak munkájukból, és lesz veterán jármű bemutató is.

Szeptember 18-án vasárnap

10 órakor kezdődnek a gyermekprogramok, majd különböző fellépők, sétahajóprogramok váltják egymást. A fesztivál 17 órától a Blokk Együttes, majd The Crazy Rogues fellépésével zárul.

Ezt a napot is végigkísérik a kézműves foglalkozások, továbbá a gyermekeket hajós ugrálóvár és vitorlás szimulátor várja.

A rendezvényen adománygyűjtés is zajlik a siófoki Család- és Gyermekjóléti Központ számára.

A fesztivál programjáról további részleteket a Kálmán Imre Kulturális Központ honapján:

www.kulturkozpont-siofok.hu/hu/programok/279-balatoni-hajos-fesztival-es-kulturalis-napok

illetve a Balatoni Hajózási Zrt. honlapján: www.balatonihajozas.hu lehet olvasni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek