Lux Express bemutatja Krakkó szépségeit

Lux Express bemutatja Krakkó szépségeit

Krakkó, Lengyelország egykori fővárosa az egyik legszebb és legismertebb lengyel város. Főleg történelmi műemlékeiről és ritka művészeti alkotásairól ismert, de gazdag zsidó kulturális gyökereiről is, melyek most kerülnek újra feltárásra. Krakkó úgyszintén a jó konyha kedvelőinek Mekkája is. Érdemes tudni, hogy Krakkó Varsó mellett az egyedüli lengyel város, melynek éttermei a nagy presztízsű Michelin-étterem kalauzban kiemelésre kerültek.

Galéria: Lux Express bemutatja Krakkó szépségeitForrás: Travelo

Krakkóba komfortos módon el lehet jutni, többek között a Lux Expresszelutazva. A Lux Expresskimagasló színvonalú nemzetközi autóbuszvonalak üzemeltetője utazásra és rövid krakkói pihenésre várja. A mindennapi járatoknak és a vonzó áraknak köszönhetően a budapesti utasok könnyűszerrel meglátogathatják Lengyelország régi fővárosát, mely számos műemlékével és a nyárra tervezett érdekes kulturális eseményeivel csábít. A busztársaság július elejétől módosította menetrendjét és jelenleg naponta 3 járatot indít Krakkóba és vissza:

  • Budapest-Krakkó: 8:00, 16:00, 23:50
  • Krakkó-Budapest: 8:00, 16:00, 23:50
Galéria: Lux Express bemutatja Krakkó szépségeitForrás: Travelo

Az egy főre jutó utazási költség kb. 3139 forintnál (10 euro) kezdődik oda-vissza útra számítva, míg az egész család (2 felnőtt és 2 gyermek) számára ugyanezen az útvonalon kb. 12 558 forint (40 euro) oda-vissza útra számítva, a promóciót figyelembe véve.

A Lux Express utasai számos kényelmes szolgáltatást vehetnek igénybe, mint az ingyenes wifi, a díjmentes kávé és tea, az üléspároknál elhelyezett csatlakozók. Ezen túlmenően a Lux Expressügyfeleit kényelmes, dönthető ülések, komfortos lábhely, valamint személyre szabott multimédiás rendszer várja, melyen filmet nézhet, zenét hallgathat, vagy az elérhető játékcsomagból választhat. A busztársaság autóbuszain a helyek számozottak, melyek közül az utasok a saját tetszésük szerint választhatnak az internetes jegyvásárlás során.

Valamennyi belföldi és nemzetközi járaton állandó árengedmények érvényesek: 80% a 7 éven aluli gyermekek, 40% a 16 éven aluli gyermekek, 10% a 26 éven aluli fiatalok és a 60 évnél idősebbek számára. A Lux Express ezen túlmenően még egy PINS hűségprogramotis kínál, mely az összes útvonalra érvényes. A megtett utak függvényében az utasok akár 40% kedvezményt is kaphatnak.

Galéria: Lux Express bemutatja Krakkó szépségeitForrás: Travelo

Krakkó – a műemlékek és a művészet városa

Krakkó legnevezetesebb és legismertebb műemlékei a Wawel-dombon találhatók. A turisták itt megtekinthetik a Királyi várat és a Székesegyházat, melyben koronázták és helyezték végső nyugovóra a legnagyobb lengyel királyokat. Szintén fontos építménye még a városnak a Mária-templom és annak Wit Stwosz által készített, kimagasló remekműként elismert oltára. A krakkó-i kirándulás szintén kivételes alkalmat nyújt Leonardo da Vinci egyik leghíresebb festményének – a Hölgy hermelinnel művének megtekintéséhez. A festmény jelenleg a Czartoryski múzeum gyűjteményében található és az egyik legértékesebb kincse.

De Krakkó nem csak műemlékekből áll. A város tele van fiatalok által látogatott felkapott helyekkel. Jó példája ennek a a zsidó társadalom gazdag múltját bemutató Kazimierz városrész. A városrész népszerűsége folyamatosan nő mind a turisták, mind Krakkó polgárai körében. Krakkóba vonzanak a jó állapotban megőrzött zsinagógák és temetők, az újonnan létrejövő, a városrész kulturális örökségére emlékeztető képzőművészeti galériák, régiségkereskedések és éttermek. A városrész műemlékei az UNESCO világörökségi listájára is felkerültek.

További információkért Lux Expressről, jegyekről látogasson el honlapunkra www.luxexpress.eu/en

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek