Családi élmények minden mennyiségben!

Séta Európa legjobb állatkertjében, szállás egy több mint száz éves - mégis modern - Fürdőházban, és egy forró termálfürdő a szabad ég alatt, koktéllal a kézben, tényleg óriási élmény. Mindez megtalálható Nyíregyháza üdülőövezetében, a páratlan zöldfelületei miatt "kis Svájcként" is emlegetett Sóstógyógyfürdőn!

Sóstógyógyfürdő a családok és az egészségturisták paradicsoma Nyíregyháza mellett, amelynek területén Európa legjobb állatparkja, hazánk legnagyobb szabadtéri múzeumfaluja és négy fürdő várja látogatóit. Mindez négy évszakon át élvezhető 320 hektáros tölgyerdővel ölelve, központjában két hangulatos tóval, melyeket csak egy sétány választ el egymástól.

A sóstói tó vizének - magas sziksó tartalma miatt - már Mátyás korában is különleges gyógyító erőt tulajdonítottak, a tó partján pedig az 1700-as évek végén már javában állt Sóstó legrégebbi épülete, a Kádfürdő, mely sok átalakulás mellett, de azóta működik. 2013 óta háromcsillagos hotelként, Hotel Fürdőház*** néven működik, és tulajdonképpen a hotel patinás homlokzatán és műemléki falain kívül mindent átkomponáltak benne. Felújították a földszinti wellness részleget, az egykori fakádas kabinok helyét pedig gyógyvizes medence, fényterápiás sóbarlang, jakuzzi és szauna foglalta el. Modern bútorokkal felszerelt, ízléses műbőr falborítással és gerinckímélő, széles matracokkal rendelkező szobák várják a vendégeket.

Galéria: Családi élményekForrás: Travelo

 A tó körüli gumiszőnyegen, amely a sóstói tölgyerdőig vezet, boldogan róhatjuk a kilométereket. A nyíregyháziak a Sóstói-erdőt egyébként a város tüdejének nevezik: a harapható tiszta levegő miatt nemcsak kirándulni járnak ide, de sokan hetente oda-vissza teljesítik a Sóstót és Nyíregyháza városhatárát összekötő kiépített kerékpárutat is. A településrész az elmúlt néhány évben folyamatosan fejlődik: híres magyar meséket idéző játszótér épült az apróságok örömére, az idősebbek senior-parkban mozoghatnak, miközben napozóteraszok, sétányok épültek, műemlékek újultak meg, az Aquarius Élményfürdő új gyógyászati részlegének tavalyi átadásával pedig Nyíregyháza az egészségturizmus újra felfedezett, stabil bástyájává vált.

A Hotel Fürdőház*** bővelkedik csomagajánlatokban, de ha azt akarjuk, hogy a srácok estére tényleg élményekkel tele dőljenek ágyba és mindemellett mi felnőttek is tartalmasan akarjuk eltölteni a nyaralás édes napjait, akkor a „Kalandos harmónia" csomag a tuti választás, merthogy:

  • Állandó belépőjegyet tartalmaz a hotel melletti Aquarius Élmény- és Parkfürdőbe, amely vitán felül áll, hogy hazánk egyik legszebb strandja, és ha már benn vagyunk, a szaunán túl egyik élményelemért sem kell külön fizetni
  • Belépőt tartalmaz a család számára a Nyíregyházi Állatparkba, a Múzeumfaluba és a Botanikus Kertbe
  • Éjszaka is csobbanhatunk egy fürdőparty-n Magyarország legnagyobb pool-bárjánál, ahol welcome-koktél is jár
  • A szülőket minden nap masszázs várja
  • A hotel melletti Koaland kalandpark kötélpályáin lóghat a család
  • A félpanzió, az ingyenes parkolás, széf- és internethasználat szinte magától értetődik...

Sóstógyógyfürdő nem túlzás, egy négy évszakos, valódi gyöngyszem hazánk gyógyvíztérképén. Egy hely, ahol nincsenek távolságok, mert minden attrakciót karnyújtásnyira álmodtak meg egymástól. Ha tehetik, vegyenek ki néhány nap szabadságot, és hagyják, lazuljanak itt, tényleg élmény lesz!

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek