Világkörül a Veszprém Zoo-ban

Időutazás, vagy a földrészek közti ugrálás. A tudósoknak ma még csak áhított tudományok. Tényleg olyan távol lennének ezek a képességek? Aligha, ha ellátogatunk Veszprémbe a messze híres Állatkertbe.

Afrika, Ázsia, Ausztrália, Amerika... Mi jut eszünkbe ezekről a hatalmas kontinensekről? Kezdjük az elején és ugorjunk át a szomszédos Afrikába! Milyen kép tárul elénk először? A végtelen szavannák mókás szurikátái, esetleg a robosztus orrszarvúk, ahogyan békésen legelésznek? De ne bámészkodjunk sokáig azt fejtegetve, hogy a zebrákon vajon fehér alapon fekete, vagy feketén fehér csíkok díszelegnek, hiszen amott egy tevecsorda közelít éppen, az árnyékban hűsölve pedig méltóságteljesen őrzi területét a szavannák királya, az oroszlán. Sétáljunk el a rózsaszín flamingók mellett és Afrikát elhagyva, forduljunk be Ázsia mesés dzsungelébe! Mennyi különös hang szűrődik ki a lombok közül! Az óriáskígyó halk sziszegése, amit elnyom a fejünk fölött huhogó bagoly különös hangja. A furcsa koncertet pedig a medencéjében hűsölő tigris hallgatja hegyező füleivel. De az is lehet, hogy épp a szemtelen makikat figyeli, akik egyik ágról a másikra ugrálva cselezik ki társaikat egy-egy finom falatért. Ugorjunk egy nagyot, mielőtt a mi ebédünket is elkapják és huppanjunk le Ausztrália homokos síkságain! De csak óvatosan, ne a kenguruk útjába, hiszen nem lenne kellemes, ha minket használnának ugródeszkának! Talán kellemesebb egy fa árnyékában megpihenni valamelyik lankán. Vajon mi az a távoli kontinens ott? Sétáljunk arrébb és fedezzük fel Amerika mesés állatvilágát! Itt laknak a fekete medvék a sűrű erdeikben, tőlük kicsit távolabb pettyes szarvasok legelésznek a zöld mezőn. Kicsit délebbre, Dél-Amerika dzsungeleiben is különös figurákkal találkozhatunk. Fejünk felett épp a lajhár siet a szomszédos faágra a legízletesebb gyümölcsökért. Délutánra talán oda is ér. A dzsungelből kiérve pedig a fókák és pingvinek mókás táncában gyönyörködhetünk a víz felett és alatt.

Galéria: Világkörül a Veszprém Zoo-banFotó: Veszprémi Állatkert

A Veszprémi Állatkertben egy egyszerű séta alkalmával bepillantást nyerhetünk mindebbe a csodás természeti világba. De találkozhatunk még elefántokkal, csimpánzokkal, páviánokkal, mosómedvékkel, hópárduccal, zöldleguánnal és még hosszasan sorolhatnánk a lakók névjegyzékét. A Föld minden kontinenséről, minden zugából érkeztek lakók Veszprémbe. Mi ez, ha nem egy különleges utazás, ahol egy nap alatt be lehet barangolni mesés bolygónk minden szegletét?

De a Veszprémi Állatkert nem csupán egy Föld körüli utazásra hív. Belépve a kapun a kontinenseken át való ugrálás mellett az időben is elrepülhetünk, egész pontosan a triász, a jura és a kréta időszakok világába. Idén nyílt meg Veszprémben a hazánkban egyedülálló Dinó Park, ahol kicsik és nagyok 30 életnagyságú dinoszaurusz szobrával találkozhatnak. Valóban olyan magasak voltak az apatosaurusok? Hány tüske van a Stegosaurus farkán? A T. Rex tényleg olyan félelmetes, mint a képeken? Erre mind-mind testközelből kaphatunk választ, sőt a kalandvágyó gyermekek belekóstolhatnak az őslénykutatók izgalmas világába is. A Dinó Parkban valódi ásatásokba csöppenhetnek, ahol nagyon figyelmesnek kell lenni, hiszen lehet, hogy a kiásott kő alatt pont egy dinoszaurusz csontvázára bukkannak éppen.

Galéria: Világkörül a Veszprém Zoo-banFotó: Veszprémi Állatkert

A Veszprémi Állatkert rengeteg látnivalójával, izgalmas és interaktív foglalkozásával és európai színvonalú szolgáltatásaival egész napos programot kínál az ide látogatóknak. A Dinó Park, az európai építészeti díjjal kitüntetett Madárröpde vagy éppen az új fóka- és pingvinmedence mind azt bizonyítja, hogy a Veszprémi Állatkertet nem véletlenül jegyzik Európa legjobbjai közt.

Tegyenek egy túrát Veszprémben a Föld körül, az Állatkert az év minden napján nyitott kapukkal várja a látogatóit.

www.veszpzoo.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek