TISZA-TAVI ÖKOCENTRUM-POROSZLÓ

A Tisza-tó látogatóközpontja Európa legnagyobb édesvízi akváriumrendszerével

A Tisza-tó látogatóközpontja Európa legnagyobb édesvízi akváriumrendszerével
A Tisza-tó, Magyarország ökoturisztikai szigete és mint hazánk második legnagyobb tava bővelkedik a természeti értékekben és a természet felfedezését szolgáló túraajánlatokban. A Tisza-tó turisztikai kínálatának gazdagságát jellemzik az ökotúrák, vízitúrák, speciális madármegfigyelő túrák, vízi sportolási lehetőségek, vízparti üdülési ajánlatok, kerékpározási lehetőségek és szolgáltatások, színes rendezvények, valamint további számos látnivaló - melyek közül kiemeltek a tanösvények és a Tisza-tavi Ökocentrum. A Tisza-tó, mint az ország legnagyobb összefüggő horgászvize, igazi horgászparadicsom is egyben - jól felszerelt kikötőkkel, képzett túravetőkkel várja a vendégeket, szervezett (vízi-, öko-, horgász) túrákat is kínálva.

A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum – a Tisza-tavi régió turisztikai látogatóközpontja - igazi látványosság, célja, hogy szórakoztató módon, modern, interaktív szemlélettel, játékosan tárja a látogatók elé a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincseit, bemutatva Magyarország második legnagyobb tavának gazdag élővilágát.

 

Galéria: TISZA-TAVI ÖKOCENTRUM-POROSZLÓForrás: Travelo

 

Közvetlenül a tó partján található látogatóközpont felszálló madárra hasonlító, 2600 m2 alapterületű központi épülete több szinten várja az érdeklődőket állandó és időszaki kiállításaival, rendezvénytermével, 3D-s mozijával, játszószobával, kilátó tornyával. Legfőbb attrakciója

Európa legnagyobb édesvízű akváriumrendszere, mely 735.000 liter össztérfogatával és a benne bemutatott víz alatti csodákkal igazán különleges természetközeli élményt nyújt.

A földfelszín alatt található a több részből álló, rendkívül látványos akváriumrendszer, ahol testközelből ismerhetik meg a hazánkban őshonos vízi élővilágot. Az igényesen kialakított dekoráció a patakok, folyók, tavak valóságos víz alatti képét idézi fel, s olyan érzést kelt a látogatókban, mintha valóban a víz alatt sétálnának.

Az Ökocentrum legnagyobb, un. óriásakváriuma önmagában 535 ezer literes, itt különleges

víz alatti alagútban sétálva

bepillanthatnak - közel 5 méter mélyen a víz szintje alatt - olyan különleges halfajták életébe, mint az óriási méretű, méltóságteljesen úszó viza, a vágótok vagy a sőregtok.

Az Ökocentrum számtalan időtöltési lehetőséget, szórakoztató jellegű programot, szolgáltatást kínál mind az egyéni látogatóknak, mind csoportos kirándulóknak, csapatépítőknek.

Rendezvényekhez, jeles napokhoz kapcsolódóan természetismereti foglalkozásokra, kézműveskedésre, rendhagyó tanórákra, horgász-szakkörre, bemutatókra kerül sor.

A főépületet körülölelő több mint 7 hektáros szabadidőpark állatbemutatóival és játszótereivel egyszerre vidámpark és állatkert.

Az Ökocentrum kikötője kiinduló pontja a kishajós kirándulásoknak és a GPS navigációval támogatott egyéni vízi túráknak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek