Nyár Ausztriában

Ha szeretnénk felfedezni ezt a csodálatos üdülési élményeket tartogató országot, sok mindent kell látnunk. Igaz, könnyű dolgunk van: Ausztria sokszínűsége és gyönyörű tájai egyébként is erre ösztönöznek.

Mindegy, hová vezet az utunk: szemet gyönyörködtető természeti környezettel találkozunk, és ezzel együtt sokszor emlékezetes kulturális élményben is lehet részünk.

Galéria: Ausztriai nyárFotó: Herbert Raffalt

 Ausztria zöld szíve

Aki igazán pihentető üdülésre vágyik, az Stájerországban a legjobb helyen jár. Itt, Európa egyik legváltozatosabb vidékén a könnyed kirándulások és túrázások nagyszerűen kombinálhatóak a regionális gasztronómiai nyújtotta élményekkel.

Az északon található hegyláncok, Európa legnagyobb egybefüggő alpesi legelővidéke a tartomány keleti részén és a délvidékek romantikus szőlőskertjei könnyed túrázásokra és sétákra csábítanak. Stájerország egyedülállóan változatos és gazdag természeti adottságait a legjobban gyalogszer fedezhetjük fel, egy-egy kulináris pihenőt is beiktatva – ez új erővel tölt fel és felszabadítja a lelket. Ha szeretnénk két keréken felfedezni a stájer borvidéket, akkor érdemes az új, 403 km hosszú Stájer Borvidék Kerékpártúra útvonalát kipróbálni. Az összesen 8 szakaszon át kanyargó, jól kitáblázott kerékpárutak a szlovén határhoz közel vezetnek.

Még több információ Stájerországról

Ha Stájerországban járunk, érdemes felkeresni a tartomány fővárosát, Grazot is, ahol június 24. és július 24. között klasszikus zenei fesztivált tartanak „styriate"(www.styriarte.com) néven, míg július 26. és augusztus 9. között a La Stradat, a bábszníházak és utcai művészek fesztiválját rendezik meg ( www.lastrada.at).

További tippek Grazról

Aktív üdülés Karintiában, lélegzetelállító tájjal körülölelve

Az osztrák Alpok déli oldalán sok napsütéses óra és tengernyi tiszta, meleg – akár 28 °C-os, fürdőzésre alkalmas tó várja az ide látogatókat. Csakúgy, mint a hatalmas háromezer méteres hegyek és a lágy dombok. Túrázás szempontjából Karintia legfontosabb cégére az Alpok-Adria túraútvonal, mely több mint 750 kilométeren át, Ausztria legmagasabb hegyétől, a Großglocknertől (3 798) indulva, Karintián és Szlovénián keresztül, Olaszországba vezet.

Még több információ Karintiáról

 

Galéria: Ausztriai nyárFotó: Tom Lamm

 Napsütötte élmények Burgenlandban

Burgenland északi részének legfőbb vonzerejét egyértelműen a Fertő tó jelenti. A fürdőzés, szörfözés, kite szörfözés, vitorlázás, állva evezés vagy kajakozás a Fertő tavon csábít vizes élményekre. A kerékpározás kedvelőit a több mint 2500 kilométernyi kerékpárút és a 7 TOP kerékpárútvonal várja. Hasznos tipp: ha március 18. és október 30. között a több mint 750 partnerszálláshely egyikén száll meg, ingyenesen jár önnek a Neusiedler See Card üdülési kártya, amellyel 49 ingyenes szolgáltatás és számtalan további kedvezmény vehető igénybe.

További információk Burgenlandról

Galéria: Ausztriai nyárForrás: Travelo

Salzburg – a kultúra kedvelőinek 400 éves a Hellbrunni kastély – új állandó kiállítás

 

A Hellbrunni kastélyt, valamint a hozzá tartozó világhírű vízi játékokat és parkot Markus Sittikus érsekherceg építette mindössze három év alatt a híres építőmesterrel, Santino Solarival. A 400 éves évforduló alkalmából új állandó kiállítás várja a látogatókat a kastélyban.

További programok Salzburgban

További ötletek egy ausztriai nyaraláshoz és foglalható ajánlatok

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek