Ünnepek - Természetesen Békésben!

Korcsolyázás a gyulai vár melletti tavon, wellness Gyopároson, karácsonyi koncert Békéscsabán, séta a havas arborétumban Szarvason, adventi vásárok, disznótorok, szilveszteri bálok Békés megye szerte.

Elgondolkodott már azon, hogy mi lenne, ha idén nem Ön (felesége) sütne-főzne napokig, hogy mindenki elégedett legyen a karácsonyi vacsorával? Ha nem kellene hetekig a boltokat róni, hogy minden rokonnak sikerüljön valamilyen ajándékot venni? Ajándékozzon egyszerűen egy karácsonyi vagy szilveszteri utat szeretteinek! Nézzen körül ünnepi kínálatunkban és kezdjen tervezgetni!

Galéria: Természetesen_BékésbenFotó: Békés Megyei Tourinform Iroda

 Mit szólna hozzá, ha az egész család együtt lazítana Gyula, Gyopárosfürdő, Gyomaendrőd, vagy Békéscsaba fürdőjében? Miután felfrissültek, a gyerekekkel együtt korcsolyázni indulnának a szarvasi Holt-Körösön, vagy a gyulai vár melletti tavon, esetleg a Békéscsaba főterén. Ha a korcsolyázásban jól kimelegedtek, beülhetnek a gyulai Százéves Cukrászdába egy jó erős kávéra, vagy híresen finom süteményre,

de biztosan különleges gasztronómiai élményben lesz részük akkor is, ha Orosházán a Rétes boltba térnek be. Ínyencek feltétlenül kóstolják meg Békéscsabán a Jetty Choco Cukrászdában a Munkácsy tortát, amely egy évig a városi rendezvények édessége lesz.

Semmiképp ne hagyják ki a fontos látnivalókat: a szabadkígyósi Wenckheim kastélyt, a mezőhegyesi Ménesbirtokot, a lőkösházi Bréda kastélyt, Szarvason a történelmi Magyarország közepét, a Mini Magyarországot, a gyulai várat, vagy a Csaba Parkot, ahol nemcsak megtekinthetik a kolbászmúzeumot, kolbászt is vásárolhatnak!

Az egyik reggelt mindenképp kezdjék egy hagyományos disznótorral Dobozon, ahol frissen is megkóstolhatják, mennyiféle finomságot készítenek Békés megyében a sertés húsából. Ha már a gasztronómiánál tartunk, ez a vidék híres a minőségi pálinkáról, a család felnőtt tagjai megtapasztalhatják ezt a gyulai Pálinka Manufaktúrában, Békésen a Szilvapálinka Centrumban, vagy Békéscsabán az Árpád Pálinka Tanyán. Kiváló kézműves sörökre pedig Békésszentandrás Sörfőzdéjében tehetnek szert.

Az év végi időszak kulturális eseményekben is gazdag. Számtalan karácsonyi koncert, színi előadás színesítheti az itt tartózkodást.

Ne habozzon! Legyen ez a Karácsony és Szilveszter kicsit más, mint eddig! Természetesen Békésben!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek