Bécs, az adventi

Idén is tárt karokkal, karácsonyi pompával, fényárba öltöztetett terekkel, fahéj, forró puncs és sütemény illattal, várja Bécs az adventi időszak szerelmeseit!

Bécs a karácsonyi szezon egyik legkedveltebb és legszebb európai úti célja. Adventkor igazi mesebeli világ tárul elénk, mely kicsiket és nagyokat egyaránt elvarázsol. Az osztrák fővárosban, több mint hét évszázados hagyománnyal bír a november végétől megrendezett karácsonyi vásár, mely immáron legendává nőtte ki magát. Ilyenkor az egész város karácsonyi vásárrá alakul át. Több száz árusító standon, közel húsz vásárban kínálnak karácsonyi ajándékokat, díszeket, kézműves portékákat. Mégis, ha választani kellene, akkor a legnagyobb és leghíresebb adventi forgatag címet a városháza előtti, Freyung téren található Christkindlmarkt nyerné el, mely számos gyermekprogrammal és finomsággal várja a család
minden tagját. A városháza aulájában rendszeresen Karácsonyi Műhelyt megrendeznek, ahol a gyermekek kézműves alkotásokat, karácsonyi ajándékokat készíthetnek. A korcsolyázás szerelmeseinek a városháza előtti 7000 négyzetméteres jégpálya nyújt szórakozási lehetőséget. Mindeközben karácsonyi kórusénekek és koncertek teszik még meghittebbé a hangulatot.

Fotó: TraveloForrás: Travelo

 Érdemes az adventi időszakban egy egész napot rászánni Bécsre. A Christkindlmarkt mellett számos látnivaló, és szebbnél szebb vásár várja a látogatókat. A Schönbrunni kastély előtti téren, császári kulisszák romantikájával megfűszerezett karácsonyi és kulturális vásárral, ezt követően pedig újévi piaccal várja az érdeklődőket. Wiener Adventzauber alkalmából a Rathausplatz fényei meghitt hangulatot árasztanak. Gyermekek számára különösen nagy itt a kínálat: körhinta és Jézuska műhelyében barkácsolás várja őket. Akik a fellegekből szeretnék megcsodálni az ünnepi fényárban pompázó várost, azoknak a tökéletes vásárhelyszín az Am Stephansplatz-on rendezett vásár, itt az óriáskerékre felülve, 64,75 méter magasságból élvezhetjük a kilátást.

Fotó: 123RFForrás: Travelo

 Bécs adventi forgataga számtalan élményt nyújt. Vásárlás mellett különleges kulináris, kulturális és szórakoztató élménnyel is gazdagodhatnak az ide érkező látogatók. A felnőtteknek a finom, forró puncsról sem kell lemondaniuk, hiszen autóbusszal, mintegy 3 óra alatt, biztonságosan és kényelmesen eljutunk Budapestről az osztrák fővárosba.

Fotó: TraveloForrás: Travelo

 A több évszázados hagyománnyal rendelkező bécsi adventi vásár Karácsony és Advent szellemét idézi, és még közelebb hozza hozzánk az Ünnepek hangulatát. Bécs szerelmesei akár minden nap részesei lehetnek az ünnepi élménynek, a Eurolines Hungary Bécs Advent járatai, november 28-tól, egészen karácsonyig, napi rendszerességgel indulnak!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek