Bükfürdő titkos forrásai

Lepotyogtak a vadgesztenyék, a sétautakat belepi az avar. A nappalok rövidebbek, a hajnalok egyre hidegebbek. Ebben a szürkülő őszi időszakban vár egy olyan hely, ahol testünk-lelkünk megmelegedhet.

Van egy tippünk: látogassunk el az elkövetkező napokban Bükfürdőre! Meg fogunk lepődni, milyen fantasztikus lehetőségeket tartogat a város, hát még a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum. Mert mire is vágyunk ezeken a hidegbe forduló napokon? Áldásosan simogató gyógyvízre, szakértő masszírozó kezekre, programokra, melyek kikapcsolnak kicsit és nagyot egyaránt.

Forrás: Travelo

A bükfürdői vizes kalandok az egész napunkat kitölthetik. A fürdő területén medencék sora kínálja a hűvösebb, illetve melegebb gyógyvizek áldásos hatását. A varázslatos erejű bükfürdői gyógyvíz egyedi összetételének hála többféle egészségügyi problémára is gyógyírt jelenthet. Akár keringési, ízületi, nőgyógyászati vagy mozgásszervi problémánk van, az itteni víz kúraszerű alkalmazása csökkentheti a tüneteket. Nincs is annál fantasztikusabb élmény, mint a hűvös időben a forró vizes medencében ejtőzni, miközben barátaink társaságát élvezzük. Érdemes a gyógyvíz jótékony hatásait preventív jelleggel is alkalmazni, hiszen így megelőzhetünk számos betegség kialakulását, miközben kellemes kikapcsolódásban részesülünk.

Forrás: Travelo

A fürdőben OEP által támogatott kezeléseket is igénybe vehetünk, de ha csak kényeztetni szeretnénk magunkat, számos masszázsfajta és szépítő, lazító wellness kezelés közül válogathatunk. Amíg mi a gyógyulunk vagy megpihenünk, gyermekeink sem unatkoznak. A komplexum élményfürdője számos meglepetést tartogat: csúszdák, sodrófolyosó, pezsgőágyak teszik változatossá a fürdőzést. A legkisebbek pihenésképpen a játszószoba színes világában, játékok és színezők között nyerhetik vissza energiájukat.

Forrás: Travelo

Az őszi időszakban az immunerősítésre is érdemes figyelmet fordítani. Ha tehetjük, alkalmazzunk olyan módszereket, melyek a szervezet egészére hatva fokozatosan erősítik meg keringésünket, érrendszerünket, immunrendszerünket. Bükfürdőn erre nagyszerű lehetőség adódik, hiszen a fürdő szaunavilága széles kínálatával, a hőfokok és páratartalmak változatos párosításával teszi lehetővé, hogy kezdők és gyakorlottabbak egyaránt élvezhessék a forró levegő immunerősítő és stresszoldó hatását. A minden igényt kielégítő szaunaközpontban tepidárium, gőzfürdők, infra- és finn szaunák, aromaszauna, kültéri ördögszauna és különleges szaunaszeánszok várják a lazulni és felfrissülni vágyókat. A szaunázás utáni pihenésről fedett szauna pihenők és hangulatos szaunakertek gondoskodnak. A kültéri és beltéri hideg vizes merülőmedencéken túl Kneipp-medence, valamint kültéri és beltéri jacuzzik teszik tökéletessé a szaunázás élményét.

www.bukfurdo.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek