Varázslatos Szigetköz - pihentető wellness - csend és nyugalom

Varázslatos Szigetköz – pihentető wellness – csend és nyugalom

Miért éppen Mosonmagyaróvár?

Mosonmagyaróvár, a „Szigetköz fővárosa", A Mosoni-Duna partján terül el. A történelmi belváros a középkori erődített város és vár emlékeit hirdeti, s védett barokk épületek, szűk utcácskák, hangulatos fahidak színesítik a városképet.

Nézzünk körbe egy kicsit milyen kalandozások várnak ránk a Szigetközben:

1. A termálvíz gyógyító ereje

Hazánk Európa egyik leggazdagabb országa gyógyvizek tekintetében. Közülük egyik legjobb hatással a mosonmagyaróvári víz rendelkezik, mára Európa 5 legjobb hatású gyógyvize között tartják számon. A mosonmagyaróvári termálvíz a benne található oldott anyagok miatt többek között hatékonyan alkalmazható izületi bántalmak, reumás megbetegedések, nőgyógyászati problémák kezelésére, nem csak nyáron, hanem az egész év során.

Fotó: Thermal Hotel Mosonmagyaróvár

 

2. Aktív pihenés – Futura és Szigetköz Kalandpark

Családok számára is remek választásnak bizonyul az itt töltött idő, mert összekapcsolhatják a wellness élményeket az aktív kikapcsolódással. Szeretné megtudni, hogy Hová lettek a Bermuda-háromszögben a legénységükkel együtt nyomtalanul eltűnt hajók? Vajon egy ember súlyát meg tudja-e tartani a tépőzár? Milyen egy valódi földrengés? Akkor itt a helye! Irány a Futura, ahol játszva tanul majd az egész család! A bátrabbak és vakmerőbbek kötélen a fák között mászhatnak, függeszkedhetnek a kicsiknek és nagyoknak egyaránt mozgalmas kikapcsolódást nyújtó Szigetköz Kalandparkban! A sport szerelmesei könnyen megtalálják a nekik megfelelő elfoglaltságot. Sportolási lehetőségek:

- Kerékpározás – EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárút - lovaglás, sétakocsizás

- vízitúrák (kajak, kenu), sétahajózás, gyalogtúrák

- horgászat (engedély szükséges), íjászat, paintball, golf, tenisz, kötélpálya és quadozás

Bővebb információ: http://www.thermal-movar.hu/hun/kirandulasi_lehetosegek_a_szigetkozben.html

Fotó: Thermal Hotel Mosonmagyaróvár

3. Csoki manufaktúra Ausztriában – bevásárlás és ingyen kóstolás a „Schoko Csárdában", látványosságok a környéken

A hármas határ közelsége miatt, a szomszédos országok látnivalói is csupán karnyújtásnyira vannak. Az édességimádók Mekkája a csokoládé gyártásról elhíresült ausztriai kis város, Kittsee.

A Csokicsárda nem más, mint a köpcsényi Hauswirth csokoládégyár mintaboltja, ahol a vendégek még a vásárlás előtt megkóstolhatják a különböző remekműveket!

A szálloda ideális kiindulópont a környező látványosságok megtekintéséhez, úgy mint a lébényi Szent Jakab templom, Szigetköz Lelke Pálinkaház, Hédervári kastély vagy a nagyobb települések Pannonhalma, Sopron, Győr illetve Bécs vagy Pozsony felfedezéséhez is!

Bővebb információ: http://www.thermal-movar.hu/hun/mosonmagyarovar_kornyekenek_latnivaloi.html

Akciós ajánlataink: http://www.thermal-movar.hu/hun/offer/akciok

9200-Mosonmagyaróvár, Kolbai K. u. 10.
Tel: +36-96-206-871
Mail: info@thermal-movar.hu
www.thermal-movar.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek