Az éltető víz

Az éltető víz tisztelete egyidős az emberiség történetével. Több kultúra őselemként említi és használja a gyógyvizet. Már az ókori görögök és rómaiak is jelentős fürdőkultúrával rendelkeztek. A rómaiak és később a törökök magukkal hozták hazánkba a víz szeretetét. Hazánkban először a rómaiak idején alakult ki jelentősebb fürdőkultúra.

A mosonmagyaróvári termálvízről

Hazánk Európa egyik leggazdagabb országa gyógyvizek tekintetében, mintegy száz helyen csaknem 400 gyógyforrást tartanak nyilván. Közülük egyik legjobb hatással a mosonmagyaróvári víz rendelkezik. A 2000 m mélyről feltörő 74 Co-os termálvíz számtalan jótékony hatású oldott sót tartalmazó alkáli-hidrogénkarbonátos és kloridos hévíz, amely a jódos ásványvizek csoportjába sorolható. Az Egészségügyi Minisztérium által már 1967-ben elismert gyógyvízként van nyilvántartva, mára Európa 5 legjobb hatású gyógyvize között tartják számon.

Fotó: Thermal Hotel Mosonmagyaróvár



A vízben az emberi szervezetre számos olyan hatás fejti ki jótékony jellegét, melyeket a szárazon nem tapasztalunk. A felhajtóerő, a hőmérséklet, vagy az oldott formában jelen levő kémiai anyagok mind olyan tulajdonságokkal bírnak, melyeket sikeresen alkalmaz az egészségügy és a gyógyászat már évszázadok óta. A felhajtóerő révén könnyebbé válik a mozgás a vízben, a víz alatti torna mozgásszervi betegségekben szenvedőknek kitűnő alternatíva. A mosonmagyaróvári termálvízben található oldott anyagok miatt többek között hatékonyan alkalmazható izületi bántalmak, reumás megbetegedések, nőgyógyászati problémák kezelésére, nem csak nyáron, hanem az egész év során.

Fotó: Thermal Hotel Mosonmagyaróvár



Nem csak gyógyulni vágyóknak

Érdeklődik a wellness életszemlélet iránt? Szívesen tölti szabadidejét víz közelében? Megelégelte a házimunkával és alvással töltött hétvégéket, és elvágyódik a megszokott környezetből? Egy kényeztető wellness hétvége tökéletesen alkalmas arra, hogy új energiákkal töltődjön fel, és testileg-lelkileg megújultan térhessen vissza a munkával teli
mindennapokhoz. A Thermal Hotel*** Superior Mosonmagyaróvár remek szabadidős programlehetőség, legyen szó akár egy kényeztető, wellness szolgáltatásokban sem szűkölködő hosszú hétvégéről, akár a pihenés hosszabb időtartamáról. Ha úgy tartja kedve egy fürdőköpenyben is átsétálhat a termálfürdőbe, amely közvetlenül a hotel
mellett található.

Fotó: Thermal Hotel Mosonmagyaróvár



Aktuális ajánlatokért kattintson ide.

Bővebben információ: http://www.thermal-movar.hu/

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek