Repülőmúzeum nyílik Szolnokon

  Repülőmúzeum nyílik Szolnokon

  Forrás: Travelo

  Még meg se nyitott a SÖRÁRIUM Interaktív Sörmúzeum, már küszöbön Szolnok új turisztikai attrakciója. A RepTár olyan kiállítóhely lesz, amely a hadászati repüléstörténet emlékeit tárja a látogatók elé.

  Szolnok hadászati célú repülőtere eddig is különleges kincseket rejtett, hiszen részben itt kerültek elhelyezésre azok a régi repülő szerkezetek, amelyek már obsitot kaptak, értékük sokkal inkább muzeális, semmint gyakorlati. Az érdeklődők eddig a városon kívüli támaszponton tekinthették meg a repülőket, amelyek hamarosan kifejezetten az erre a célra kialakított múzeumba költöznek majd. A RepTár – Repüléstörténeti Múzeum nem csak a gépek megfelelő elhelyezését, valamint restaurálását teszi lehetővé, de naprakész, a modern követelményeknek megfelelő kiállítóterekben mutatja meg a hazai katonai repüléstörténet relikviáit.

  A RepTár-nak a város szívéhez közeli, műemlék Indóház, és az annak közvetlen környezetében felépített új épületek biztosítanak majd megfelelő környezetet. Az érdeklődők több mint 4 500 m2 fedett kiállítótérben, valamint az épületeket övező udvaron bolyonghatnak a muzeális repülők, helikopterek, hajtóművek között. A múzeum gyűjteménye a Hadtörténeti Intézet és Múzeum szakembereinek vezetésével került összeállításra. A kiállított tárgyak és eszközök mind autentikus, történelem hű és szakértők által restaurált, vagy éppen felújítás alatt álló darabok. A különböző repülő szerkezetek, motorok és fegyverek mindegyike rendelkezik részletes leírással és specifikációval, egyes repülőkbe pedig be is ülhetnek az érdeklődők.

  Forrás: Travelo

  A kiállított haditechnikai eszközökön, helikoptereken és repülőkön túl szimulátorok, 4D mozi és különböző interaktív eszközök gondoskodnak majd az érdeklődők tájékoztatásáról és szórakoztatásáról. A múzeumban négy darab, óriási multitouch asztal kerül majd elhelyezésre, mindegyiken egyedi fejlesztésű applikáció fut majd, de telefonra letölthető idegenvezető app, táblagépeken futó tárlatinformáció is segíti majd a látogatókat. A RepTár részét képező hangárépületben kalandpálya kerül kialakításra, ahol a kicsik és a nagyok egyaránt próbára tehetik ügyességüket.

  Forrás: Travelo
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!