Bankkártyával a világ körül

  A külföldi nyaralás megtervezése mindig kihívásokkal teli, az egyik központi kérdés pedig általában az, hogy mennyi valutát érdemes váltani, ami fedezi a külföldi költségeket.

  – Számos előnye van annak, ha külföldi vásárlásainkat készpénz helyett bankkártyával fizetjük. – fejti ki Török Eszter, az UniCredit Bank Lakossági szegmensének vezetője. – Nem szükséges például azt találgatni, hogy mennyi pénzt vigyünk a nyaralásra, hiszen a bankszámlánkon található összeget bármikor elérhetjük. Ma már általában több bankszámlát is beállíthatunk fedezetként a bankkártyánkhoz, és bizonyos szempontok szerint azok sorrendjét is megválaszthatjuk. Ráadásul nem csak nagyobb kiadásokat – például a szállást vagy autóbérlést – érdemes bankkártyával fizetni, hanem a kis összegű vásárlásokat is. Ehhez a legkényelmesebb megoldás, ha az érintő funkcióval ellátott kártyánkat használjuk. Az UniCredit lakossági dombornyomott bankkártyáinak további előnye, hogy automatikusan kapcsolódik hozzájuk utasbiztosítás is, amit a kártya éves díja már tartalmaz, így végeredményben több pénz maradhat ügyfeleink zsebében, amit a nyaralásra fordíthatnak.

  Forrás: Travelo

  – Sokan a tranzakciók után felszámolt magas díjak miatt tartózkodnak attól, hogy bankkártyával fizessenek külföldön.

  – Érdemes alaposan feltérképezni a bankok különböző ajánlatait, hiszen jó eséllyel találunk olyat, ami kedvező áron, vagy akár ingyenesen nyújtja a külföldi kártyahasználat lehetőségét. Az UniCredit visszavonásig tartó akciós ajánlatában például lakossági ügyfeleink nem csak itthon, hanem külföldön is ingyenesen vásárolhatnak bankkártyájukkal. Arra azért mindenképp érdemes figyelni, hogy külföldön a kártyás vásárlásoknál számoljunk az aktuális átváltási árfolyammal, ha a forintszámlánkról fizetünk, de egyes esetekben akkor is, ha devizaszámláról költünk. Most a nyári hónapokra, júliusra és augusztusra egy nyereményjátékot is hirdettünk, amelynek feltételei nagyon egyszerűek: vásároljanak minél többet külföldön is UniCredit MasterCard vagy Maestro lakossági betéti bankkártyájukkal a meghatározott játékszabályok szerint, regisztráljanak és játsszanak a honlapunkon, és így esélyesek lehetnek az 1 millió forintos nyereményre.

  A tájékoztatás nem teljes körű, a bankkártyák részletes kondícióiról és a játék további feltételeiről tájékozódhat bármely bankfiókunkban, továbbá az alábbi oldalon:

  www.unicreditbank.hu/nyarikartyaakcio

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!