Görögországot a görögök segítségével érdemes felfedezni

Görögország hosszú idő óta a magyarok egyik legkedveltebb utazási célpontja. Tavaly egy vidéki városnyi honfitársunk, 80 ezer ember kereste fel, idén nyáron pedig az előfoglalások alapján itt fog felbukkanni a legtöbb magyar turista, megelőzve olyan más kedvelt országokat, mint Tunézia vagy Törökország.

Görögország a kedvező árai és közelsége mellett a változatossága miatt népszerű a turisták körében: egyaránt találhatunk itt gyönyörű tengerpartokat, varázslatos szigeteket, egyedülálló történelmi emlékeket, kulturális programokat és felfedezésre váró hegyi utakat.

Míg vannak olyan külföldi országok, amelyeket Magyarországról csak a tehetősebbek vagy a kifejezetten kalandvágyók keresnek fel, Görögország nem ilyen: változatossága miatt sokféle utazónak nyújt ideális kikapcsolódási lehetőséget. Családok éppúgy megtalálják itt, amit keresnek, mint a hátizsákos fiatalok, az exkluzív kikapcsolódásra vágyók ugyanúgy, mint azok, akik kevés pénzből szeretnék kihozni a maximumot.

Forrás: Travelo

A szakértők szerint nem is lehet tipizálni, hogy kik keresik fel Görögországot: a magyar társadalom minden csoportjából sokan választják maguknak nyári utazási célnak. Ráadásul mivel rengeteg a felfedeznivaló, a legtöbben többször is visszatérnek.

Görögország változatossága a nyilvánvaló előnyei mellett egyben nehézséget is jelent a külföldieknek: az utazók gyakran nem tudják, pontosan mit érdemes megnézni, felkeresni. Gyakran előfordul, hogy nyaralás közben karnyújtásnyira lévő lehetőségeket hagy ki az ember, mert egyszerűen nem is tud a létezésükről.

Forrás: Travelo

Ez a helyzet most könnyen változhat: Görögország legnagyobb utazási irodája, a Mouzenidis az év elején Magyarországon is megnyitott. A cég ezzel régi adósságot törleszt, hiszen a környező Közép- és Kelet-európai országokban már régóta jelen van, összesen 81 irodával rendelkeznek a régióban.

Görög vállalkozásként ismerik az ország eldugottabb értékeit, és sokat tudnak segíteni abban, hogy az utazó megtalálja az ízlése szerint való helyeket és élményeket, amelyeket helyismeret nélkül, vagy a Görögországot kevésbé ismerő utazászervezők segítségével nem biztos, hogy felfedezne.

Forrás: Travelo

A két évtizedes múltra visszatekintő, 1995-ben alapított Mouzenidis Travel komoly méretű vállalkozás, tavaly félmillió turista nyaralásáról gondoskodott. Mindannyian hallottunk rémtörténeteket olyan zavaros hátterű, kis utazási irodákról, amelyek probléma esetén felszívódnak, elpárolognak, és ott hagyják az utazót egy idegen országban, hogy oldja meg maga a problémáit. A mindenütt jelen lévő Mouzenidis-szel ez egyszerűen nem fordulhat elő, hiszen 14 irodával van jelen a hazájában, olyan különböző pontokon, mint Athén, Thesszaloniki, Korfu, Rhodosz, Kréta, Kastoria, a Peloponnészosz, a Chalkidiki-félsziget vagy Pieria.

Görögországban a Mouzenidis nyújtja a legszélesebb szállodai kínálatot kettő és ötcsillagos kategória között. Saját szállodái is vannak, és számos hotelnél 100%-ban ő rendelkezik a szobakapacitással. Az idei évben az Aagean Airlines és a Wizz Air menetrendszerinti járataira, valamint a charterező tour-operátoktól bérelt helyekre építve állítják össze az üdülési ajánlataikat.

Forrás: Travelo

A Budapest belvárosában, a Vörösmarty tér mellett, a Dorottya utca 3. szám alatt megnyitott új iroda hagyományos görög élelmiszereket és kozmetikumokat is kínál, hogy közelebbről is megismerhessük a görög életformát és szokásokat, így akkor is érdemes ide betérni, ha még nem rendelkezünk konkrét elképzelésekkel a nyári terveinkről.

Forrás: Travelo

Az utazási iroda most különleges, nyár eleji utazási akcióval és nyereményjátékkal lepi meg vásárlóit, melyről az alábbi honlapon tájékozódhatnak:

http://landing.mouzenidis.hu/

További ajánlatokért látogassák meg az iroda honlapját:

www.mouzenidis.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek