Új állatkert született Veszprémben

A Veszprémi Állatkert idén olyan újdonságokkal várja látogatóit, mint az úszóbajnok fókák, a frakkban totyogó pingvinek, az örökmozgó kiselefántok és a színpompás egzotikus madarak.

 

Az idei nyári szezonban egy megújult állatkert várja a Veszprémbe látogatókat, mivel a Veszprémi Állatkert történetének eddigi legnagyobb fejlesztése zajlott le az elmúlt egy évben. A ZooEvolúció projekt keretében épült elefánt ház, és hozzá kapcsolódó külső medencés, fás ligetekkel tarkított kifutó állatkertészeti és turisztikai szempontból is európai szintű attrakció. Lakói, a 3 fiatal elefántbika, Dinkar, Nuka és Félix– örökmozgó kiselefántokhoz hűen – egész nap játszanak, esznek, birkóznak, homokkal szórják magukat és persze mindenhová felmásznak. Kedvencük a rendszeres délutáni zuhany, ami hozzájárul érzékeny bőrük ápolásához a délelőtti lábápolás mellett.

Fotó: Veszprémi Állatkert



Az állatkert négy tagú orrszarvúcsapata, a szavanna kifutó antilopjai és zebrái is új állatházba költöztek. A házhoz egy külön orrszarvú előkifutó is tartozik, ahol a két orrszarvú bika valamelyike mindig megtalálható lesz. Pablo és Rafiki biztosan ölre menne a két orrszarvútehén, Rebeka és Naruna kegyeiért, így az állatkertészek ügyelnek rá, hogy ne is kerülhessenek szembe egymással a több tonnát nyomó bikák.

Április közepén nyílt meg a pingvineket és fókákat bemutató medence-együttes, ahol üvegfalon keresztül is be tudunk tekinteni ezeknek a kedves állatoknak az életébe. A frakkban totyogó madarak és a bájos úszóbajnokok egy csapásra nagy kedvencek lettek.

Fotó: Veszprémi Állatkert



Madárröpde is kialakításra kerül mintegy 5000m2-en, ahol Dél-Amerika állatvilágát ismerhetjük meg, miközben szabadon sétálunk a színpompás flamingók és skarlát íbiszek között.

Az Állatkert Fejes-völgyi területén olyan hagyományos állatkerti állatokkal találkozhatunk, mint például a hatalmas termetű szibériai tigrisek, az állandóan lustálkodó oroszlánok vagy a játékos ormányos medvék. Különlegességekből sincsen hiány a völgyben. A maki ösvényen testközelből figyelhetjük meg a „riszálós" gyűrűsfarkú makikat, és az elragadó kis panda pár cukisági indexe sem elhanyagolható.

Fotó: Veszprémi Állatkert



Külső játszóterek, és egy fedett, Kölyökdzsungel játszóház és terrárium elnevezésű
gyermekparadicsom színesíti az élményeket.A Veszprémi Állatkert egész napos programmá nőtte ki magát, mely az év minden napján várja a látogatókat.

www.veszpremzoo.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek